#234

Goran Gunjević: Prva liga će biti poprilično zahtjevna

Sljedećeg vikenda, točnije 14.10. počinje prvo izdanje Prve lige, lige u kojoj su pravo nastupa ostvarile ekipe koje su u kvalifikacijama zauzele plasman od trećeg do desetog mjesta. Jazine iz Zadra te Ribola Kaštela su momčadi koje su ostvarile plasman u Premijer ligu, dok su VERN i Belišće odustali od ovog natjecanja. Međutim, u Prvu ligu su ušle još sljedeće ekipe: Istrauni iz Pule, Bosco i Agrodalm iz Zagreba, AKK Universitas iz Splita i stari prvoligaši Gorica i Kvarner. Pred početak lige, razgovarali smo s trenerom Borova, jedinom ekipom s Istoka, Goranom Gunjevićem.

S obzirom na to da ste preuzeli ekipu Borova tek u kvalifikacijama za ligu u kojoj ćete sad igrati, kako ste zadovoljni sa samim plasmanom i igrom u kvalifikacijama?

Nakon kontakta s čelnicima KK Borovo, ekipu Borova preuzeo sam nakon petog kola u kvalifikacijama za Premijer ligu. Samim plasmanom ne mogu nikako biti zadovoljan jer smo završili nažalost zadnji na tablici. Igru je teško ocijeniti jer smo se na početku igrači i ja upoznavali pa je nekad to izgledalo loše na terenu. Međutim, kako je vrijeme odmicalo počeli smo igrati sve bolje, tako da mogu reći da smo u samoj završnici kvalifikacija dobro igrali.

Upoznali ste se na neki način sa svim ekipama, izuzev onih koje su naknadno priključene. Osim toga, Belišće i VERN su odustali, koja su vaša očekivanja od same lige?

Očekujem da ova liga bude dobar poligon za igrače, pogotovo mlade koji danas, sutra imaju namjeru igrati u nekim klubovima Premijer lige ili inozemstvu. Liga je svakako puno zahtjevnija od A2 lige, kako u organizacijskom i financijskom, tako i u igračkom smislu.

Kada ste krenuli s pripremama i jeste li zadovoljni odrađenim do sada?

Pripreme smo započeli 16.8. i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom do sada. Zbilja naporno radimo kako bi napredovali i bili bolji. Zato smo i u pripremnim utakmicama tražili da igramo protiv ekipa koje su rang iznad nas, kako bi se uvjerili gdje smo mi i koliko nam nedostaje da bi stigli na taj nivo košarke. Dečki daju svoj maksimum na treningu i utakmicama. Na tome im zahvaljujem.

Što nam možete reći o igračkom kadru? Ima li promjena u odnosu na prošlu sezonu? Je li za vas prijelazni rok završen?

Što se tiče rostera u odnosu na ekipu koja je završila kvalifikacije nedostajat će nam Jukić i Pejaković, dok su u ekipu došli Šarac(VROS) ,Boras(Belišće), Miljanić(Srbija), Bilić(Županja), Zgonjanin(Osječki Sokol) i Benković.

Tko će biti nositelji vaše ekipe u novoj sezoni i od koga očekujete najviše?

Nositelj ekipe i kapetan Mihael Bekavac nažalost je ozlijeđen u pripremnoj utakmici te se nadamo njegovom što bržem povratku na teren jer su nam njegovo iskustvo i znanje jako potrebni, a uz njega ekipu će nositi Mario Rajšić, Juraj Boras i Ljubomir Miljanić.

Dosta ste pomladili ekipu, vjerojatno ćete biti najmlađa ekipa u ligi, koja su vaša očekivanja od momčadi?

U pravu ste, igrači koje smo dovodili su većinom još juniori ili su upravo završili juniorski staž i to je neki put koji smo odabrali. Što se tiče očekivanja, prije bih nazvao to želja da se prikažemo u što boljem svijetlu igrajući košarku koju je užitak gledati.

Imate li nekog od mlađih igrača, koji bi po vama trebao iskočiti igrački ove sezone?

Nadam se da će Miljanić, Šarac te juniori Brocić, Bobinac i Zgonjanin ove sezone napraviti iskorak u odnosu na prošlu.

Tko će po vama biti favorit za plasman u viši rang i kome dajete najviše šansi?

Mislim da je Gorica svakako prvi favorit. Zadržali su ekipu od prošle sezone te ju osnažili s nekoliko igrača iz Premijer lige. Vratili su za trenera gospodina Josipa Sesara koji je s njima već prije ostvario odlične rezultate.

Kako je drugi klub iz Slavonije (Belišće) odustao od natjecanja u ovoj ligi, za vas će putovanja biti iznimno duga i financijski zahtjevna. Hoće li vam to u klubu predstavljati problem?

Prvo moram reći da mi je iznimno žao što je Belišće odustalo od natjecanja. To je klub velike tradicije, odlične organizacije i sjajnih ljudi. Što se tiče putovanja, naravno da nam neće biti lako, ali tako je kako je. Kako sam na početku rekao, ova liga je puno zahtjevnija u svim aspektima i mi smo spremni za početak lige.

Možete li naše čitatelje upoznati i malo s nekoliko riječi o mlađim kategorijama. Koliko trenera radi i koji je broj djece s kojom radite?

U klubu s mlađim kategorijama rade četiri trenera Damir Ravkić, Igor Mijatović, Milorad Manojlović i Igor Modalek. Uz muške selekcije koje se natječu u svim kategorijama, od prošle sezone imamo i tri ženske selekcije koje su krenule s natjecanjima, što nas dovodi do broja od otprilike 250 dječaka i djevojčica koje treniraju u našem klubu.

I za kraj, pitanje koje trenutno nema veze s Prvom ligom. Kružile su priče da će doći do spajanja vas i KK Vukovar, a pošto do toga nije još uvijek došlo, smatrate li da bi to bio dobar potez? Prije svega zbog financiranja i kvalitete košarke u samom Vukovaru, ili pak ne?

Što se tiče samog fuzioniranja, nisam upućen u tu priču pa nisam ni u mogućnosti komentirati. No, svakako bi bilo dobro da ostvarimo suradnju na obostrano zadovoljstvo. Po tom pitanju klub već ima odličnu suradnju s KK Cedevita, KK Osijek, KK Dunav i KK Županja kojima se i ovim putem zahvaljujem.

Hvala Goranu na odvojenom vremenu za ovaj razgovor.  Njemu i njegovoj ekipi želimo puno sreće u nadolazećoj sezoni, ali i nastavku trenerske karijere.