Obradović: “Ove će sezone biti naročito teško”

Array

Trener Fenerbahčea, veliki Željko Obradović, govorio je o izazovima koji slijede pred njim i klubom naredne sezone. U svojoj petoj sezoni na klupi Fenerbahčea, Obradović brani naslov Eurolige, a to mu predstavlja otežavajuću okolnost:

“Ove će sezone biti naročito teško jer će svaka ekipa izvlačiti maksimum protiv nas obzirom da smo branitelji naslova.

Za predsezonu je Obradović istaknuo:

“Pripremni period bio je težak, uz puno odsustava i zahtjevnih utakmica, ali moji igrači su opravdali očekivanja.”

U ovu sezonu Obradović ulazi s par većih promjena: klub su napustili Bogdan Bogdanović, Ekpe Udoh i Pero Antić.

“Želimo zahvaliti Udohu i Bogdanoviću za sve što su dali za klub, te im poželiti sreću u nastavku karijere. No imamo nove igrače u ekipi sada. Uradili smo sve da ih što bolje prilagodimo i iskoristimo.”

Centarske je pozicije, nastale odlaskom Udoha i Antića, Obradović “zakrpao” dovođenjem Nicole Mellija i Jasona Thompsona. Napadački kapacitet Bogdanovića biti će teško nadomjestiti. Probat će to nanovo dovedeni Sinan Guler te mladi Zvezdin Marko Gudurić.

Ako ništa, Fener neće imati problema na poziciji razigravača: tu su standardni Bobby Dixon i Konstatinos Sloukas, ali i novi Brad Wanamaker, koji je prošle sezone u Euroligi za Darussafaku ubacivao 16,7 poena. Wanamakera bi Obradović trebao koristiti i na poziciji šutera.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Obradović posložiti momčad. S ovim promjenama je očekivano da igraju još više ekipno. Nema sumnje da će se Obradović zadovoljiti isključivo obranom naslova.

Related Articles