Goran Šućurović: Obveza nam je ponoviti lanjski uspjeh

Array

Goran Šućurović, trener Pletera jedan je od najvažnijih zamašnjaka uspjeha riječkog kluba.

Prošlogodišnji uspjeh, najveći u povijesti kluba, obvezuje ih da i ove godine sačuvaju teško stečeni renome i ponove plasman u vrhu ljestvice A1 ženske košarkaške lige Hrvatske. To im je cilj. Trener Šućurović o svemu kaže:

“Nastupom Pletera u prvom dijelu sezone ne mogu biti zadovoljan. Naš cilj uoči prvenstva bio je obrana petog mjesta, plasmana koji smo ostvarili prošle sezone, a za ostvarenje tog cilja planirali smo prvi dio prvenstva završiti sa pet, eventualno šest pobjeda, a završili smo, nažalost, sa samo četiri pobjede. Cilj i nadalje ostaje isti, a budući će po mojim procjenama za peto mjesto trebati ostvariti deset do jedanaest pobjeda, pred nama je jedna iznimno zahtjevna polusezona u kojoj moramo prikazati puno kvalitetniju košarku nego li je to bilo većim dijelom ove netom završene polusezone.

Raspored drugog dijela prvenstva dosta nam ide na ruku, budući nam svi kandidati za peto mjesto (Trešnjevka, Zadar, Split) dolaze u Rijeku, a također na Kozalu dolaze i Pula i Agram, te ćemo morati negdje na strani uhvatiti još dvije pobjede da ponovimo prošlogodišnji plasman. Dakle, u drugom dijelu čeka nas iznimno zahtjevan i težak zadatak, ali vjerujem u djevojke, sebe i naš predan i odgovoran rad.

Što se tiče igračkog kadra u drugom dijelu sezone, najvjerojatnije ostajemo bez Nikoline Nikolić koja ima dosta unosnijih inozemnih ponuda za nastavak karijere, a to ćemo znati do konca godine. Ako ostanemo bez nje, najvjerojatnije nećemo nikoga dovoditi, već ćemo sezonu završiti sa postojećim igračkim kadrom. Također s velikim nestrpljenjem očekujemo oporavak naše najborbenije igračice Ane Jerkić čijih usluga smo lišeni još od petog kola.”

Related Articles