Goran Suton u Cedeviti

Array

U zadnja 24 sata košarkaški klub Cedevita pojačao se sa tri nova igrača. Najnovija akvizicija je 27-godišnji centar Goran Suton.

Kako se bliži početak priprema za nadolazeću sezonu tako i uprava novog hrvatskog euroligaša slaže posljednje dijelove igračke slagalice. Kao novo pojačanje u reketu doveden je 209 centimetara visoki Goran Suton.

Ovim je potezom znatno pojačana centarska linija, ali isto tako klub sada ima “gužvu” na poziciji petice, pa će Suton vjerojatno odrađivati dio svoje minutaže na poziciji četvorke zbog svojeg dobrog šuta.

Iako rodom iz Sarajeva, Suton je svoj košarkaški put započeo preko bare, u Sjedinjenim Američkim Državama, na sveučilištu Michigan State. U svojoj zadnjoj godini na sveučilištu igrao je i finale NCAA turnira u kojem su, nažalost, njegovi Spartansi izgubili od sveučilišta North Carolina za koje su tada nastupali današnji NBA-ovci Tyler Hansbrough, Ty Lawson, Danny Green i Wayne Ellington.

Na NBA draftu 2009. godine, Jazzeri su ga izabrali sa svojim 50. pickom, ali svoju karijeru nije nastavio tamo nego u ruskom Spartaku iz St. Petersburga.

Suton je prošle sezone nosio dres prvaka Hrvatske, Cibone. U domaćem je prvenstvu bilježio 10,2 koševa i 6,6 skokova u 18,8 minuta provedenih na parketu, dok je u regionalnoj ligi (9,3 koševa i 5,2 skokova) i EuroCupu (5,7 koševa i 4 skoka) bilježio nešto slabije brojke.

Iz kluba najavljuju dovođenje još par igrača do petka.

Related Articles