Gorica i više nego uvjerljiva: Sonik bez šanse

Gorica je kod kuće upisala uvjerljivu pobjedu protiv Sonik Puntamike u sklopu HT Premijer lige. Ekipa Josipa Sesara je slavila s visokih 103:61. Gosti iz Zadra parirali su prvih desetak minuta, dok je sve ostalo bila jednosmjerna ulica Goričana.

Nakon plus četiri u prvoj dionici, Gorica je već do poluvremena stvorila ugodnih 45:31 te je lakše nego očekivano došla do visoke pobjede jer je Sonik ovogodišnji hit prvenstva. Sjajna šuterska večer Gorice bila je ključ pobjede. Čak je pet igrača upisalo dvocifrene brojke.

Sesarovi dečki su na kraju postigli 14 trica iz 30 pokušaja, a iz igre su inače šutirali s preko 50 posto uspješnosti što je bio dovoljan pokazatelj raspoloženosti hrvatskog ABA2-ligaša. Kovačević, Majcunić i Uljarević prednjačili su, svaki s tri i više postignutih trica.

Na kraju je najefikasniji bio Lovro Mazalin s 20 poena i devet skokova. Svi igrači domaće momčadi su se na kraju upisali u strijelce, dok je kod Zadrana najbolji bio Ante Gospić s 18 poena. Lovre Runjić je ubacio 14 poena.

Related Articles