Gorica namučila MZT, ali ipak poražena u završnici

Nakon što su prekjučer odličnom igrom svladali domaćina turnira Zlatibor, košarkaši Gorice su danas u nekarakterističnom terminu u 13 sati igrali protiv MZT-a iz Skopja u sklopu 12. kola ABA 2 lige. 

Makedonska momčad bolje je ušla u dvoboj te je sredinom prve četvrtine vodila s 20:12, ponajprije zahvaljujući Turneru, a razlikom od 8 poena je i zaključena prva dionica susreta. U drugih deset minuta momci Josipa Sesara značajno su podigli razinu obrane te su do kraja poluvremena stigli na 36:32.

_

Ako je druga četvrtina bila dobra za Goričane, otvaranje nastavka bilo je zaista odlično. Preko Majcunića, Kalajžića i Baković hrvatska ekipa preuzima vodstvo 42:44 u 23. minuti susreta. Ipak, kod 46:50 za Goricu, MZT je napravio seriju 5:0 te ponovno došao u rezultatsku prednost. U posljednjih deset minuta ušlo se s vodstvom MZT-a 53:51.

Iako je Kapusti pet minuta do kraja nepotrebno suđen peti faul, a i cjelokupni sudački kriterij bio je pomalo čudan, Baković i Kalajžić ubacuju poene za 60:61 Gorice, da bi s druge strane na tri minute do posljednjeg sučevog zvižduka Stojanovski i Turner zabili za 64:61 MZT-a. Kalajžić potom smanjuje na – 1, a Makedonci zovu timeout. Ubačajima Karačića i Krstevskog s jedne te promašajima za tri poena Mazalina i Majcunića otišao je potom MZT na 68:63. Ante Mašić vraća nadu ubačajem za tri, ali s druge strane Krstevski odgovara tricom za ponovnih 5 poena razlike. Uslijedila je gomila slobodnih bacanja s obje strane, ali Gorica nije mogla sustići zaostatak te je poražena rezultatom 77:73.

Baković je ubacio 15 poena, Kalajžić 14. Kod MZT-a je najbolji bio Mekić s 16 poena.

Cijelu statistiku možete pogledati OVDJE.