Gorica novi A1 ligaš!

Kako smo jučer prvi izvijestili, Križevci za novu sezonu nisu zatvorili financijsku konstrukciju i prisiljeni su odustati od nove prvoligaške sezone. Da tako ne bude trebalo se dogoditi kasnonoćno čudo koje bi utjecalo na odluke Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza. Ono  je izostalo.

Neslužbeno, sa strane Saveza jutros je kontaktiran Košarkaški klub Gorica o njihovom interesu za nastupanje u novoj A1 ligaškoj sezoni. U aktualnom prvaku Centra su brzo sazvali sjednicu mjerodavnih tijela i jednoglasno su potvrdili namjeru za prelaskom u viši natjecateljski razred.

I prošloj natjecateljskoj sezoni smo pristupili krajnje ozbiljno, kao i kvalifikacijama u koje nismo ušli samo da igramo nego da i izborimo A1 ligu. Nismo nepripremljeni, cilj i u ovoj sezoni nam je ostao isti. U klubu smo spremni razgovarati o popuni upražnjenog mjesta, a hoće li se to realizirati, ne znamo. Svakako ćemo najozbiljnije razmotriti svaku opciju.

Prije koju minutu dobili smo neslužbenu potvrdu o odluci da je Gorica novi prvoligaš i u prvom kolu je slobodna.

Sada se otvara pitanje oko novog člana A2 Centar, ali i statusa Virovitice pošto je smatran njezin prelazak na Sjever kao gotova stvar.