Gorica odustala od ABA 2 lige, igrati će Alpe Adria Cup!

Alpe Adria Cup ove će sezone obuhvatiti 16 ekipa iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a osim Gorice od hrvatskih ekipa sudjeluju još Šibenka i Adria Oil Škrljevo.

Momčadi će biti podijeljene u 4 skupine s po 4 ekipe, a dvoje prvoplasiranih izboriti će nastup u četvrtfinalu.

Ždrijebom je odlučeno da se Bikovi natječu u C skupini, a protivnici će im biti MKS Dabrowa Gornica (Poljska), Spišski Rytieri (Slovačka) i BK IMMOunited Dukes (Austrija).

“Hrvatski košarkaški savez već duže vrijeme radi na inicijativi afirmacije Alpe Adria Cupa u suradnji s košarkaškim savezima Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Vodeći ljudi HKS-a su nam prezentirali svoje planove i ideje koje su usmjerene prema osnaživanju hrvatske košarke i klubova koji se natječu u HT Premijer ligi i njihove želje da budemo jedan od tri hrvatska kluba koji bi se natjecali u Alpe Adria Cupu”, istaknuo je predsjednik Gorice Duško Radović.

Šibenka će se u regularnom dijelu Kupa natjecati u Grupi A s BK Pardubice (Češka), Levicki Patrioti (Slovačka) i Raiffeisen Flyers Wels (Austrija).

“Dobili smo poziv od HKS-a da se priključimo tom natjecanju, a kako je ovo prvi put da su nacionalni savezi ozbiljno stali iza Alpe Adria Cupa, i da će nam HKS praktički pokriti sve troškove, odlučili smo prihvatiti poziv. Mislim da će takvo jedno natjecanje dobro doći i našim mladim igračima, da osjete ritam igranja dvije utakmice tjedno”, kazao je predsjednik Šibenke Ante Nakić.

Adria Oil Škrljevo natjecat će se u skupini D sa Slunetom iz Usti nad Labi (Češka), BC Prievidza (Poljska) te Ilirijom iz Ljubljane (Slovenija).

“Skupina je poprilično atraktivna. Sa Slunetom smo već igrali prije dvije godine i to je momčad koja ima jednu stvarno dobru reputaciju i stabilan klub, moglo bi se reći da je za nas to klub po mjeri. Što se tiče Prievidze, sve ovisi o tome kakvu će momčad složiti, ali dovoljno je spomenuti da su već dva puta osvajali Alpe Adria kup. To je momčad koja ima dobar budžet i dovodi kvalitetne strance, tako da će to sigurno biti novi izazov za nas”, izjavio je u nedavnom razgovoru za Novi list trener Adria Oil Škrljeva, Damir Rajković.

Nacionalni košarkaški savezi zemalja iz kojih dolaze klubovi koji se natječu – Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, stali su iza ovog natjecanja što mu svakako daje na težini. Prve utakmice su na rasporedu krajem rujna, a četvrtfinale je planirano krajem siječnja. Polufinalne utakmice su u veljači, a finale u ožujku 2022. godine.

Related Articles