Liburnia Kup: Sjajna Cibona deklasirala Pesaro u finalu!

Fantastična Cibona srušila je Pesaro Aleksandra Petrovića te je osvojila prvo izadnje Liburnia Kupa!

Vukovi su malo slabije ušli u utakmicu, Pesaro je imao prednost od 7 koševa na isteku prvih 10 minuta, ali od tog trenutka na terenu je postojala samo jedna momčad.

U drugih 10 minuta Cibona je talijanskoj momčadi dopustila samo 5 poena te na poluvrijeme odlaze sa +11 (35:24). Do kraja susreta prednost je nastavila rasti, Pesaro ni u jednom trenutku nije uspio ozbiljnije zaprijetiti te je konačnih +29 (80:51) realan prikaz razvoja događaja na terenu.

“Odigrali smo jako dobro, no ispred nas je još puno posla, jer je je još dosta vremena do početka sezone. Cibona može energetski i bolje od ovoga, ja sam uvjeren da ova momčad još ima rezerve. Posebno mi je drago da su svi igrači koji su bili na parketu dali svoj doprinos”, izjavio je Cibonin trener, Vladimir Jovanović.

Kod poražene momčadi najviše je poena postigao Pacheco (15p), dok su Cibonu predvodili Reuvers (10p), Radovčić (11p), Gegić (12p) te MVP cijelog turnira Danko Branković (12p, 6s).

“Malo su mi neobične ove situacije, ali sve je to produkt teškog rada koji je iza mene, cijelo ljeto sam se popravljao fizički i sada se osjećam doista moćno”, izjavio je Branković nakon susreta.

Najbolji strijelac turnira je Vincent Sanford iz Pesara s 32 poena (od toga 31 u polufinalu), a najbolju petorku turnira čine Luka Šćuka (Cedevita Olimpija), Alen Smailagić (Partizan), Vincent Sanford (Pesaro), Nate Reuvers (Cibona) i Danko Branković (Cibona).

Dodajmo kako je u utakmici za treće mjesto Partizan svladao Cedevita Olimpiju rezultatom 100:83 uz 22 poena Alena Smailagića, dok je u slovenskoj momčadi 18 poena postigao Marcus Keene.

Cibonu još očekuju još dvije pripremne utakmice – 10.9. očekuje ih susret sa Cedevita Olimpijom, dok će zadnju provjeru pred početak sezone imati 14.9 protiv Krke.

Related Articles