Gorica otputovala na turnir ABA 2 lige:”Jedva čekamo da sve krene”

Za Goričane nema odmora. Nakon utakmice HT Premijer lige i pobjede protiv VROS-a igrači i treneri odmah su otputovali za Banja Luku gdje ih čeka drugi balon ABA2 lige. Nakon što su prvi balon propustili zbog pozitivnih testova na koronu ovaj puta bikovi su svi zdravi i odlučni da pokažu svoje umijeće.

Također je bitno i da se strateg Gorice Josip Sesar oporavio i da će biti uz svoje igrače na parketu.

„Napokon su rezultati testa na Covid 19 negativni kod svih igrača pa ovaj puta možemo sa sigurnošću reći da učestvujemo u drugom po redu balonu ABA2 lige.

Nestrpljivo čekamo odlazak u Banja Luku da odigramo 3 utakmice s ABA2 ligašima, dakle s klubovima s kojima nikad prije nismo igrali. Nastojat ćemo se prezentirati u što je moguće boljem svjetlu. Radimo pripreme za te tri utakmice, gledali smo naše suparnike i pokušat ćemo im parirati na najbolji način.“ -kaže Sesar.

Gdje su moguće poteškoće jer ovo je prvo ovakvo iskustvo za bikove?

„Najveći problem vidim u tome kako će igrači reagirati na nepoznato jer to su igrači i protivnici protiv kojih nikad nismo igrali i koji su nam velika nepoznanica. U domaćoj ligi uvijek znamo tko nas očekuje i kakav je pa je ipak malo lakše. Drugi problem je što će sve skupa iziskivati veliki napor kako mentalni tako i fizički. Ovo je drukčija liga i drukčiji su zahtjevi.“

 

Kakva su očekivanja od ovog mini turnira?

„Mi ćemo odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku, a kako ćemo proći ostaje da se vidi nakon što odigramo sve tri utakmice. U svakom slučaju jedva čekamo da sve skupa krene i da klub učini ovaj iskorak u regionalnu i međunarodnu košarku“ – zaključio je Sesar oprezno.

Prvi protivnik je KK Studentski centar iz Podgorice, trenutno vodeća ekipa, a utakmica je na rasporedu u utorak 19. siječnja u 17 sati.

Zatim slijede utakmice protiv Rabotničkog u četvrtak i Lovćena 1947 u subotu.

Related Articles