Gorica potpisala profesionalne ugovore s tri juniora

KK Gorica nastavlja sa zacrtanom politikom razvoja i afirmiracije igrača iz domaćeg pogona. Generacija koja je u mlađim kategorijama ostvarivala zapažene rezultate na državnom nivou (srebrne i brončane medalje) iznjedrila je trojicu mladih igrača koji su potpisali prve seniorske ugovore – i to na dvije godine, što je najbolji pokazatelj vjere u njihove sposobnosti.

Nikola Ivanetić, Frano Miloloža i Stipe Sokol još jučer su branili boje juniora, a od sutra ih čekaju ozbiljni seniorski izazovi.

Trener Josip Sesar već je iskušao neke od njih u prošloj sezoni, a sada će pod njegovom ravnateljskom palicom zaigrati košarku na višem nivou.

„Politika kluba je da se pokuša kroz omladinski pogon pronaći neke mlade, potentne igrače koji bi u budućnosti mogli imati zapaženu ulogu. S Ivanetićem, Miloložom i Sokolom potpisali smo ugovore i još smo im u pripremnom periodu dali priliku da treniraju i uigravaju se s prvom momčadi. Momci imaju puno talenta, ali i puno stvari na kojima moraju raditi. Prije svega na tehničkim detaljima i razumijevanju igre i sada će imati priliku za usavršavanje”, zaključio je Josip Sesar, dugogodišnji trener velikogoričke momčadi.

Nikola Ivanetić osim u omladinskim kategorijama Gorice, dvije godine proveo je i u Ciboni. Prošle godine priključio se starom jatu u juniorima koji su uvjerljivo izborili prvu ligu, a zatim i finalnu završnicu prvenstva Hrvatske.

Nikola Ivanetić (FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić)

„Ugovor s Velikom Goricom sam potpisao na dvije godine. Očekujem kvalitetne treninge i ozbiljan rad kako kroz pripreme tako i kroz sezonu. Tu sam da se trudim, čekam svoju priliku i dam sve od sebe za ekipu”, riječi su Nikole Ivanetića, mladog krila Gorice.

Frano Miloloža jedno vrijeme je boravio u Cedeviti, a prošle sezone pokazao se kao vrlo precizan šuter u juniorskim uspjesima.

Frano Miloloža (FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić)

„Ponosan sam i sretan što sam priključen seniorskoj momčadi Velike Gorice. Na meni je da što više radim na sebi i da se pokažem u što boljem izdanju. Nadam se da ću svojim trudom, radom i zalaganjem opravdati dobivenu priliku”, smatra Miloloža, mladi bek Bikova.

Stipe Sokol već je prošle sezone imao minutažu među seniorima Gorice igravši čak i u doigravanju protiv Zadra.

„Potpis za ovakvu ekipu je ono što sam prije godinu dana mogao samo sanjati. To je vrh hrvatske košarke. Uzbuđen sam radi suradnje s Velikom Goricom u sljedeće dvije godine te igrom s vrhunskim igračima kakvi se nalaze u našoj ekipi. Nadam se da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, ulazak među 4 najbolje ekipe u Hrvatskoj”, mišljenja je Sokol, mladi centar Goričana.

FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić

Related Articles