Jovana Mandić karijeru nastavlja u Portugalu

Nekadašnja juniorska reprezentativka Hrvatske Jovana Mandić (194-C-92) sljedeće sezone biti će članica portugalskog prvoligaša CAB Madeira.

Prošlu sezonu provela u redovima talijanskog drugoligaša Basket Sarcedo u čijem je dresu upisala 29 ligaških nastupa i pritom bilježila učinak od 11,1 poena, 8,6 skokova i 0,9 asistencija po susretu.

“Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri”

Odlučila sam se na odlazak u Portugal zbog dobre komunikacije s klubom u toku pregovora te lige koja je znatno jača od talijanske A2 u kojoj sam igrala prošlu sezonu.

Mislim da ću se dobro uklopiti u ekipu i njihov stil igre, uvjeti su super i smatram ovo jednim korakom naprijed u mojoj karijeri. Također, radujem se životu na Madeiri jer sam čula puno dobrih stvari od ljudi koji su bili tamo”, izjavila je nakon potpisa Jovana.

Foto: Flash Agency

Prve košarkaške korake načinila je u Mladosti iz Prijedora, a kroz dosadašnju karijeru promijenila je još niz klubova u Europi i svijetu. Igrala je u Americi (“The Rock School”, University of North Carolina Wilmington, Nicholls State University), Španjolskoj (Baloncesto Batalyaws, ASAC Comunicaciones Adba Aviles, ISE CB Almeria), Argentini (Atletico Penarol), Njemačkoj (ChemCats Chemnitz), Italiji (PF Umbertide, Basket Sarcedo), Mađarskoj (Elte Beac Ujbuda) i Hrvatskoj (ŽKK Pula).

Bila je dio juniorske reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B 2010. godine u Rumunjskoj gdje su naše košarkašice osvojile 5. mjesto.

 

Related Articles