Gorica: Spremni ulazimo u kvalifikacije, možemo otići do kraja

Array

Košarkaški klub Gorica je dva kola prije kraja prvenstva i matematički osigurao prvo mjesto A2 Centar i A1 kvalifikacije, dobar povod za konferenciju za novinare u kojima su Goričani obavijestili javnost o planovima i ciljevima njihovog kluba koji ove godine slavi 45 godina postojanja.

Već se spominju dogovorena jaka pojačanja koja će prvaka Centra promovirati u favorita za ulazak u naš najjači košarkaški razred, a to je samo dio plana. Tajnik Goran Kovačić je istakao da je svima koji koji rade u klubu cilj stvoriti još bolje uvjete za momčadi, od klinaca do seniora.

Mi smo si u klubu zacrtali određeni plan, a taj plan je bio da u četverogodišnjem razdoblju od kluba koji je bio u sredini poretka, da pokušamo napraviti klub koji će u svim segmentima funkcionirati kao dobar klub. Željeli smo napraviti klub koji će imati glavu i rep, od uspješnih mlađih kategorija do seniora.

Borba za A1 ligu će biti kruna trogodišnjeg rada trenera Zvonimira Kovačevića. Svake sezone je ostvaren bolji plasman, a prije početka ove postavljen je cilj ulaska u rang više. Prvi dio posla je napravljen, a ekipa je otišla daleko i u Kupu Krešimira Ćosića gdje su izbacili prvoligaša Križevce.

“Sad smo spremni napraviti taj korak više. Spremni ulazimo u te kvalifikacije s još četiri dobre momčadi, no ja vjerujem u svoj tim i znam da možemo otići do kraja i oploditi sve ono što smo radili u posljednje tri godine” – rekao je Kovačević kojemu na klupi pomaže mladi domaći dečko Josip Ivanković.

“Drago mi je što se ozbiljno ušlo u ovaj projekt s domaćim dečkom na klupi i cjelokupnom domaćom infrastrukturom. Bitno je da ta ekipa ima rezultat i perspektivu za Prvu ligu u kojoj možemo biti punopravni član.”

Kvalifikacije kreću uskoro, a poznate su i protivnici. Kaštela, Škrljevo su već osigurali titulu prvaka regije dok je Borovu i Grafičaru potrebna još samo jedna pobjeda.

Prvoplasirani ulazi direktno u “prvu” ligu dok će drugi odmjeriti snage s posljednjim iz A1 Lige za ostanak. Spomenimo da se igra po A1 pravilima, zaštićeni igrač može biti stariji dvije godine (1994.), a tu su Goričani već sada konkurentni.

Related Articles