Gorica uvjerljiva protiv Zaboka

U sklopu 13. kola HT Premijer lige susrele su se ekipe Gorice i Zaboka. Gorica poslije još jedne korona izolacije, a Zabok poslije visokog domaćeg poraza od Cibone.

Gorica je otvorila s 4 poena Ljubičića, no Tomas i Primorac drže utakmicu u egalu. Košem Jambrovića gosti prelaze u vodstvo (12:14), a Marić povećava prednost Zabočana na +4 (14:18). Bilo je očigledno da se bikovi još traže i da je stanka ostavila traga na povezanost njihovih linija.

Početkom druge četvrtine Jambrović košem i dodatnim bacanjem odvodi goste na najvećih +7 (16:23), ali Uljarević ekspresno uzvraća tricom. Kombinacijom zone i čovjeka u obrani, a strpljivom igrom u napadu Goričani rade  seriju 11:0 i preokreću rezultat na 27:23. Tomas na drugoj strani veže dvije trice i gosti dolaze do svojeg zadnjeg vodstva na utakmici (27:29).

Naime, Baković zakucavanjem i alleyoopom vraća bikove u vodstvo koje više neće ispuštati do kraja. Košem Ljubičića Gorica po prvi puta doseže dvoznamenkastu prednost, a odmah zatim poluvrijeme zaključava Majcunić dalekometnom dvicom za 45:33.

U nastavku utakmice Mazalin i Kovačević rade seriju 7-0 odmah na otvaranju pa cijela četvrtina prolazi u visokom vodstvu Gorice. Igrači Ivana Tomasa ipak se ne predaju i u zadnjoj četvrtini tricama Anzulovića i Tomasa spuštaju se na -9 (65:56). No, Sesarov stroj se ponovo pokreće i tricom Uljarevića kreće u seriju 9-0 i odlazak na +18 (74:56) na 5 minuta prije kraja čime je pobjednik definitivno odlučen. Do kraja se prednost domaćih samo povećava, a Savić tricom doseže najvećih +25 (88:63).

Konačnih 90:68 realan je odraz stanja na terenu. Gosti nisu iskoristili početno traženje Goričana, a brza i kombinatorna igra domaćih u kojoj se uvijek traži najbolje postavljen čovjek poslije je odradila svoje. Čak 28 asistencija goričkih košarkaša najbolje oslikava tu raznovrsnost.

Sesar je opet rasporedio snage domaćih  tako da nitko nije dobio više od 25 minuta, a najefikasniji je bio Baković s 15 poena. Njemu uz bok bio je Ljubičić s 14 koševa dok su se Majcunić i Mašić zaustavili na 11 odnosno 10 ubačaja. Najbolji asistent lige, Borna Kapusta, istakao se s 9 asistencija za 18 minuta.

U redovima Zabočana najefikasniji je bio Tomas s 18 poena, Marić je nadodao 12 koševa, a Primorac 11.

KOMPLETNA STATISTIKA

Related Articles