Grčka: Panathinaikosu i Olympiacosu visoke pobjede

Array

Treće kolo grčke lige obilježila je velika pobjeda Olympiacosa nad Ikarosom, a također smo vidjeli uzbudljive utakmice koje su se odlučivale tek u posljednjim sekundama. Olympiacos, Kolossos i Panionios upisali su treće uzastopne pobjede i ostali neporaženi nakon ovog kola dok Apollon Patras i Kavala  još uvijek nemaju niti jednu pobjedu.

Prva utakmica bila je između KAOD-a i PAOK-a, a uvjerljivu pobjedu odnijeli su domaćini sa 89-78. Iako su gosti vodili 41-46 na poluvremenu, domaćini vrlo brzo uspijevaju hvatiti priključak te već  u trećoj četvrtini preokrenuti utakmicu i na kraju odnijeti pobjedu. Najbolji izabranik Giorgosa Kalafakisa bio je Kevin Palmer sa 16 poena i 11 skokova, a 18 poena pridodao je Kostas Kakaroudis. Na suprotnoj strani odličnu utakmicu imao je Lazaros Papadopoulos koji je upisao 31 poen.

U Ateni Peristeri GS odnio je tešku pobjedu nad Apollonom 76-74 pred domaćom publikom. Gosti su se držali sve to posljednje četvrtine, ali ipak nije bilo dovoljno za prvu pobjedu ove sezone. Andreas Kanonidis predvodio je domaćine s 18 poena dok je na suprotnoj strani najbolji bio srpski igrač Vladimir Petrović-Stergiou s 19 poena. Samo par dana nakon odlaska iz Osječkog sokola Ivan Krolo je odigrao prvu utakmicu u grčkoj ligi,  za Apollon je postigao 4  poena uz tri skoka.

Neporaženi Panionios također je imao problema na gostovanju kod Kavale, no zahvaljujući 20-31 seriji u trećoj četvrtini uspijevaju odnijeti tešku pobjedu 84-87. U zadnjoj četvrtini bolje su krenuli gosti koji zahvaljujući Nikosu Pappasu (32 poena i 8 skokova) i Landonu Milbourneu (20 poena), pa su na kraju ostali neporaženi. Kod domaćina su dobru utakmicu odigrali Yannis Gagaloudis (23 poena) i William Coleman (15 poena i 6 skokova).

Utakmica Arisa i Ilysiakosa također je odlučena u posljednjoj četvrtini gdje je Aris odnio pobjedu sa 64-63. Zadnja četvrtina otišla je u korist Ilysiakosa, ali je Michalis Pelekanos sa 16 poena predvodio Aris do prve pobjede. Perikis Dorkofikis i Andrew Jones zabili su 13 poena za goste.

Iako je Kolossos zaostajao 2 poena na poluvremenu, serijom 42-33 ipak odnose pobjedu 78-71 nad Panelefsiniakosom i donose Minasu Gekosu treću uzastopnu pobjedu. Najbolji kod pobjednika bio je LaRon Dendy s 20 poena i 6 skokova i Marcus Hatten sa 16 poena. Spyros Magounis sa 17 poena i 8 skokova te Nikos Liakopoulos i Georgios Tsiakos s 15 poena predvodili su Panelefsiniakos.

Panathinaikos je kontrolirao cijelu utakmicu od prve minute protiv AGOR-a i odnio uvjerljivu pobjedu s 92-50. Naš Roko Leni-Ukić odigrao je 22 minute za pobjednike i upisao 9 poena i 3 asistencije. Uz Ukića, četvorica igrača imala su po 11 poena, a na suprotnoj strani najbolji je bio Marc Antonio Carter s 15 koševa.

Na kraju nadodajmo kako je Olympiacos uvjerljivo svladao Ikaros sa 97-53. Olympiacos je već u prvoj četvrtini otišao na velkih 20 razlike, a gostima nisu prepustili da ih nadigraju niti u jednoj četvrtini. Predvodio ih je Pero Antić s 13 poena , a pomoć je imao u Kyleu Hinesu (11 poena) i Kostasu Papanikolaou (10 poena). Kod domaćina se istaknuo Alexis Kiritsis s 19 poena.

Hrvati u grčkoj ligi

Roko Leni-Ukić (Panathinaikos) – 22 minute, 9 poena, 3 asistencije, valorizacija 9
Ivan Krolo (Apollon) – 16 minuta, 4 poena, 3 skoka
Robert Troha (Peristeri) nije igrao
Petar Ćosić (Korovois, 2. liga)- 38 minuta, 12 poena, 9 asistencija

Related Articles