Grčka u problemima: Mavrokefalidis ozljeđen, Papanikolaou pod upitnikom

Array

Grčka košarkaška reprezentacija se iz dana u dan suočava sa sve većim problemima. Nakon što se saznalo za i ne baš predivan odnos na relaciji Trinchieri – Fotsis, grčkim problemima su se pridodale i ozljede važnih igrača – Mavrokefalidisa te Papanikolaoua.

Iako je na parketu proveo samo pet minuta protiv Španjolske, prošlogodišnji centar Barcelone, Loukas Mavrokefalidis uspio je ozlijediti bedreni mišić nakon čega je njegova avantura na ovogodišnjem Eurobasketu završena. 208 cm visoki centar činio je odličan unutarnji par u kombinaciji s Yannisom Bouruousisom, a prosječno je postizao 6,2 poena uz 5 skokova za 17,5 minuta provedenih na parketu.

Grčka je tako za ostatak natjecanja, što se centara tiče, ostala na samo dva imena. S već spomenutim Bourousisem, minute na parketu će dijeliti nedovoljno iskusni član Panioniosa, Vassilis Kavvadas.

Grci su sinoć izgubili i od domaćina te će uz eventualnu pobjedu na našim košarkašima ovisiti i o Talijanima koji bi trebali pobijediti Španjolsku. Kao da i to nije dovoljno problema, sinoć se ozlijedio i član prve petorke, Kostas Papanikolaou.

Novi igrač Barcelone povukao je kontru te iznudio prekršaj, ali je pao na protivničku nogu te opasno ozljedio gležanj. Papanikolaou nije nastavio utakmicu, a trener Trinchieri se nada kako će se ipak uspjeti oporaviti do ponedjeljka i za njih sudbonosne utakmice protiv Hrvatske.

Grčka ima četvrti napad turnira sa prosječnih 76,6 poena po utakmici, dok su prosječno dopuštali 71,1 poenu svoje mrežice što ih je stavilo na šesto mjesto Eurobasketa. Sigurno je kako će im nedostajati pomoć Mavrokefalidisa, a još se zna što će biti s Papanikolaouom. Ipak, Grke ne treba nikad otpisivati.

Related Articles