“Hakleri” na osječkom i vinkovačkom trgu

Array

Početkom lipnja startao je Intersport Basket Tour koji će obići čak 18 gradova Lijepe Naše. Prvi košarkaški turnir odigran je u Šibeniku, uslijedili su Zagreb i Bjelovar, a sada je na red stigao istok Hrvatske.

U subotu, 23. lipnja, igrat će se na specijalnoj podlozi koja će biti postavljena na osječkom Trgu Ante Starčevića, a u nedjelju karavana stiže i u grad na Bosutu gdje će se igrati na vinkovačkom Trgu Josipa Šokčevića. Taj turnir igra se pod patronatom FIBA-e (cilj je projekta da ulična košarka postane i olimpijski sport), a to znači da će pobjednik Basket Toura u seniorskoj konkurenciji predstavljati Hrvatsku na FIBA Europe Mastersu u Madridu (8. i 9. rujna), odakle će najbolji otići na svjetski Masters u Miami.

Hrvatski Masters (Rijeka, 4. kolovoza) izborit će po tri seniorske ekipe iz četiriju naših regija, a dvije najbolje ekipe na svakom turniru osvajat će bodove za odlazak na Masters i vrijedne nagrade.

Neće se igrati samo u seniorskoj konkurenciji, svoje basketaško umijeće moći će pokazati i mlađi “hakleri” do 12 i 14 godina, koji će u prijepodnevnim satima (10 sati) izaći na osječki i vinkovački trg. Seniori kreću u 17,30 sati, program će obogatiti i natjecanja u zakucavanju i tricama, a organizator je priredio brojne nagradne igre za sudionike i gledatelje.

Prijave za turnir su besplatne, a sve informacije mogu se pronaći na internetskoj adresi www.basket-tour.com ili na broj mobitela 095/9046393. Osječani i Vinkovčani, Slavonci i Baranjci, prijavite se!

Related Articles