Hermes Analitica na pragu A1 kvalifikacija

Array

Hermes Analitica je zimsku stanku dočekala na prvom mjestu, bez poraza. S obzirom na raspoloživi roster to i nije neko iznenađenje, ali da će polusezonu dočekati bez poraza iznenadilo je mnoge.

Klub je u sezonu ušao s gotovo novom ekipom. Od nositelja igre u klubu su ostali samo Goran Perković i Hrvoje Garafolić te mladi i perspektivni Vito i Luka Kožul. Dovedeni su braća Mislav i Božo Jukić, Ivan Penić, Darko Novosel, Tomo Gavranović, a kao zaštićeni igrači Lovro Kušec i Gordan Njegovan. Već prije starta sezone, od strane mnogih poznavatelja A2 Centar košarkaške lige, bili su etiketirani kao prvi favoriti i momčad koja će vjerojatno ići u kvalifikacije.

U drugi dio sezone se ušlo malo opušteno i doživjeli su težak poraz od momčadi Zrinjevca s čak 27 razlike. Uslijedilo je vađenje na uvijek teškom gostovanju u Karlovcu kod Šanca, što je klub uspješno apsolvirao.

Dosadašnji dio sezone i očekivanja prokomentirao je Ivan Penić, trenutno treći strijelac Hermesa.

“Naravno da sam zadovoljan. Kako ne bih bio kada smo vodeći s omjerom 11-1 i bježimo najbližim konkurentima tri pobjede. Liga je veoma izjednačena i svatko može dobiti svakoga. Atmosfera u ekipi je odlična i smatram da s ozbiljnim pristupom ne bi trebali imati problema da sezonu završimo na prvom mjestu.”

Na komentare da su u drugi dio sezone ušli pomalo mlako Ivan kaže:

“Ne bih baš rekao da je tako. Nama se prije ili kasnije morao dogoditi loš dan kao što je bio slučaj protiv Zrinjevca. Oni su odigrali odličnu utakmicu, a mi smo bili iscrpljeni prijateljskom utakmicom protiv Križevaca koja je igrana tri dana prije. K tome, noge su bile teške jer smo imali mini pripreme za drugi dio sezone. Protiv Karlovca se to najbolje vidjelo jer smo imali minus od 16 poena, a ipak smo slavili u egal završnici.”

Max Vučković, trener Analitičara, izuzetno je zadovoljan:

“Kao što sami vidite uvjerljivo smo prvi. Kako smo krenuli u sezonu sa skroz pomlađenom ekipom bilo je teško išta predvidjeti. Gotovo svi igrači nikad u životu nisu bili nositelji igre svoje ekipe, a mi smo im dali priliku. Svi redom su odlično odreagirali na novu ulogu i klub je zadovoljan s njima kao i s rezultatom.”

O ambicijama mu je teško govoriti:

“Idemo iz utakmice u utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Naravno da razmišljamo o kvalifikacijama, ali prvo treba odraditi sve utakmice pa ako budemo prvi sjesti ćemo s upravom i vidjeti što i kako dalje.”

S uvjetima u kojima radi je prezadovoljan:

“Imamo tri dvorane na raspolaganju za treninge i teretanu. Termini su svaki dan. Uvjeti su odlični, bolji nego kod većine drugih ekipa. To je jedan od razloga što smo prvi.”

Do kraja lige je ostalo osam kola, Hermes drugoplasiranoj Dubravi bježi tri pobjede i mora se dogoditi malo čudo da sezonu ne okončaju na prvome mjestu.

Related Articles