#234 Hermes neočekivano slavio u Osijeku | Crosarka.com #234

Hermes neočekivano slavio u Osijeku

VROS je u 7. kolu domaćeg prvenstva ugostio zagrebačku Hermes Analiticu. Obje momčadi su ušle u utakmicu s donjeg dijela tablice, a Analitica je pružila znatno veći otpor od očekivanog i nije dopuštala preokret sve do kraja utakmice.


HT Premijer liga, 8. kolo, 2. prosinac:

Vrijednosnice Osijek – Hermes Analitica 61:69 (13:23, 9:10, 26:19, 13:17)

Vrijednosnice Osijek: Markulin 11, Boban, Krajina, Taylor 10, Jois 14, Došen 6, Šarac 12, Anzulović, Bačić, Vrkić 4, Turalija 4, Levison

Hermes Analitica: Raič 16, Svoboda 19,  Garafolić 5, Rajić 7, Stipe Krstanović 4, Ante Krstanović, Šekelja 8, Turić, Španja, Perić 10, Đurinović


Gosti iz Zagreba bolje ulaze u susret. Sedam od prvih deset poena bilo je djelo Julijana Raića, koji je vukao Analiticu. Osijek je punih sedam minuta u toj prvoj dionici bio na tek pet poena. Svoboda odvodi goste na 14:5. Taylor se budi i smanjuje sa svojih vezanih pet poena. Krajem dionice gosti koriste visinu u reketu i iznuđuju više osobnih. S linije slobodnih bacanja tako odlaze na plus deset.

U izuzetno tvrdoj drugoj dionici “palo” je tek 19 poena. Australac Jois “rezao” je prednost, ali s nemalim brojem neizrađenih šuteva u napadu VROS-a nije bilo lucidnosti koja bi ih dovela u pozitivan rezultat. Semafor je na velikom odmoru stao na 22:33.

U trećoj četvrtini svaki segment igre Osijek je poboljšao, ali kad god bi stigao nadomak egala, kod gosta bi se pojavila neka karika koja bi nanovo vratila znatnije vodstvo. Prvo Jois zakucava za minus jedan, a onda Taylor pogađa za istu rezultatsku razliku. Raič i Škelja vežu sedam poena i malom serijom odvode svoju momčad na 43:50. Šarac pogađa daleku tricu u zadnjem napadu trećine za 48:52 i animira domaćine za zadnjih deset minuta.

Tih zadnjih deset minuta nisu iskoristili “Žuti” i odmah na početku četvrtine promašili su par ključnih trica i dopustili gostima odvajanje na minus 11. Do kraja utakmice nije bilo rezultatske neizvjesnosti. VROS je imao niz šansi za smanjenje vodstva; s linije slobodnih bacanja završili su na nevjerojatnih 1/20.

VROS je sad pao na omjeru 2-4, a Zagrebčani su neočekivanom pobjedom sad na  sjajnih 4-3.