#234

Hezonja će i dalje nastupati za Hrvatsku

U košarkaškim krugovima ovih dana su se mogli čuti priče kako će Mario Hezonja uzeti španjolsko državljanstvo i ostaviti Hrvatsku na cjedilu, a same špekulacije su objavili i neki mediji. Kako prenosi Jutarnji list, to se neće dogoditi, a Mario će i dalje nositi kockasti dres, kažu ljudi bliski igraču Barcelone.

Ovo ljeto je propustio U19 Svjetsko i U18 Europsko prvenstvo zbog ozlijede gležnja. Jasmin Repeša uvrstio ga je na širi popis A reprezentacije, a izbivanje s parketa ga je koštalo priprema s Bogdanovićem i društvom, a možda čak i Eurobasketa u Sloveniji.

Zanimljivo je kako se slična priča ovih dana pojavila s našim drugim draguljem, Paolom Marinellijem, koji je također oštro demantirao promjenu državljanstva, samo ovaj put se nije radilo o Španjolskoj nego o Sloveniji.

Europsko prvenstvo jedva da je završilo, a konačno pozitivnu atmosferu u hrvatskoj košarci nečiji privatni interesi bez razloga pokušavaju uništiti. Kao da nije bilo dosta živciranja u ovih 18 godina, a na vidiku nam je svjetla budućnost.