#234

Lupice sezonu otvaraju u Ciboni

Nakon 40 dana napornih treninga i priprema, igračice Novog Zagreba će u subotu, 28.08.2013, s početkom u 18 sati, u sklopu prvog kola Srednjeeuropske lige, dočekati igračice EKK “Cegledi” iz mađarskog Cegleda. “Cegledi” je u MEL ušao naknadno, nakon što su zbog teške prometne nesreće, iz lige morale istupiti igračice viceprvaka Mađarske, Gyora.

Ovo će biti prva službena utakmica jednog hrvatskog ženskog prvoligaša ove sezone.

Zbog radova na rasvjeti u dvorani Trnsko, igračice Novog Zagreba će svoju utakmicu odigrati u dvorani Dražena Petrovića, popularnoj “Ciboni“.

Rijetko je koji ženski košarkaški klub igrao utakmice u Ciboni – a Lupicama će ovo biti treći put da igraju u tom hramu hrvatske košarke. Protekla dva puta bile su uspješne, pobijedile su srpski Voždovac i mađarski Gyor.

Iako točnih podataka o mađarskoj ekipi nema, za očekivati je, čim su prihvatile nastup u regionalnoj ligi, da su složile respektabilnu ekipu i da nas u Ciboni u subotu očekuje spektakl.

Sve igračice Novog Zagreba su zdrave, jedino Lucy Pascua osjeća određene probleme s leđima, ali biti će spremna za utakmicu u subotu. Dakle, Novi Zagreb će Mađarice dočekati u punom sastavu – Ciglar, Trebec, Benić, Pascua, Komplet, Karčić, Jurić, Bosilj, Ivanković, Raksanyi, Dabović, Bura. Ovo će biti po prvi put nakon gotovo devet sezona igranja u inozemstvu da se zagrebačkoj publici predstavlja ponovno Iva Ciglar, a biti će zanimljivo vidjeti i nastup Milice Dabović u dresu prvaka Hrvatske. Naravno, biti će to prilika da i igračice hrvatske reprezentacije – Ivanković, Benić, Bura, Karčić pokažu što znaju.

U svakom slučaju, očekuje nas lijepa večer u Ciboni, koju ljubitelji ženske košarke u gradu Zagrebu svakako ne bi smjeli propustiti.

Igračice Novog Zagreba suglasne su u jednom: “Na otvaranju sezone u Zagrebu zanima nas samo – POBJEDA. Želimo se izbirljivoj zagrebačkoj publici predstaviti u lijepom svjetlu.”