Subota, 31 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hezonja: Svoje minute želim iskoristiti najbolje što mogu

  FIBA je obavila kratak intervju s našim najmlađim reprezentativcem. Mario Hezonja iznio je svoje mišljenje o seniorskoj reprezentaciji, očekivanjima i iskustvima.

  - Advertisement -

  Iako do sada na Svjetskom prvenstvu nije dobivao priliku, protiv Senegala se našao u početnoj petorci te je igrao prvih sedam minuta utakmice, u kojima je upisao koš i asistenciju.

  Jedino što želim je iskoristiti svoje minute najbolje što mogu. Kada dobijem priliku, moram to dobro iskoristiti i dati sve od sebe, rekao je Hezonja te nadodao: Već sam igrao na ovakvoj razini s mlađim reprezentacijama. Ista je organizacija, ali, naravno, ovo je najviša razina.

  Svoje je vrijeme na parketu bez dvojbe iskoristio najbolje što je mogao. Jedan jedini koš koji je zabio u utakmici na kraju je proglašen najboljim zakucavanjem tog susreta:

  Hezonja je u intervjuu također otkrio kako je do sada imao puno koristi od igranja i treniranja s ostalim, iskusnijim suigračima: Svi su uvijek uz mene, tako da od svakoga nešto naučim. Najviše sam naučio od Ante Tomića jer igramo zajedno u Barceloni. Stvarno mi je drago što sam ovdje i što učim od njih svaki dan, na svakom treningu. Kada su ga upitali što to točno od njih uči, rekao je: Najprije to kako ostati smiren. Najmlađi sam, a već sam na velikoj pozornici. Trebam ostati smiren. Također, na treningu od Ante učim o igri u postu i dodavanju, pregledu igre i svemu. Od Roka učim o iskustvu, iako zapravo učim od svih.

  Nedvojbeno je da će Hezonja, zajedno s Darijem Šarićem, narednih godina biti ključni igrači u seniorskoj reprezentaciji. Kada su mu spomenuli da su njih dvojica budućnost hrvatske košarke, odgovorio je: Svi stalno govore o budućnosti Hrvatske. Uvijek budućnost. Ali mi moramo ostati prizemljeni i iskoristiti svaki trenutak, jer naš trenutak je sada. Moramo još naporno raditi da se psihički i fizički pripremimo za igru na ovakvoj razini, jer ovo je najveća svjetska smotra i najviša razina košarke.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE