Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Katsikaris: Hrvatska ima bolje igrače od Grčke

  Grci su bez većih problema apsolvirali Portoriko. Upisali su nova dva boda, osigurali su prolazak u drugi krug i mogu se u miru pripremati za utakmice protiv Hrvatske i Argentine. Trener Fotis Katsikaris ima respekt prema momčadi Jasmina Repeše.

  - Advertisement -

  Hrvatska je kompletna ekipa s kvalitetno popunjenim rosterom na svim pozicijama. Ako ćemo gledati igrača na igrača, oni su bolja ekipa od nas. To je jedan od najboljih timova na prvenstvu. Ali, ako me pitate možemo li pobijediti, ja kažem da možemo. Ali moramo igrati jako dobro.

  Katsikaris je zadovoljan s reakcijom momčadi u posljednjoj utakmici. Kaže da su se mnogi pitali je li moguće nadoknaditi Spanoulisov izostanak.

  Moram čestitati ekipi, ostvarili smo naš prvi cilj, kvalificirali smo se u sljedeću fazu natjecanja. Portoriko je dobra momčad kojima je nedostajao Arroyo. Pronašli smo način da kontroliramo igru, učinili smo dobar posao ispod koševa i reagirali smo dobro u obrani. Sve do posljednjeg perioda u kojem smo izgubili dosta skakačkih duela. Svejedno, dobar posao je iza nas i sada se možemo opušteno pripremati za Hrvatsku.

  Za razliku od Repeše, grčki izbornik je zadovoljan s obrambenim učinkom, ali ne i s napadačkim.

  Želimo poboljšati nekoliko stvari. Zadovoljan sam s obranom, ali mislim da imamo dosta prostora za poboljšanje igre u napadu. Moja momčad je vrlo disciplinirana i drago mi je da mogu raditi s ovim igračima. Pogledajte broj asistencija Bourousisa i Kaimakogloua da shvate koliko su svi igrači važni dijelovi tima.

  Grci su protiv Portorikanaca imali 21 asistencije, a dva navedena igrača su ih imali 11 što im je donijelo najbolju valorizaciju u ekipi (22). Na igri im je čestitao trener Portorika Paco Mort koji se još uvijek nada da može dohvatiti drugi krug pobjedama protiv Filipina i Hrvatske.

  Čestitam Grcima i  trener Katsikarisu. Zadovoljan sam s naporom mojih igrača. Nažalost, ono s čim nisam zadovoljan je veliki broj primljenih koševa na isteku napada. Nastojati ćemo sljedeće dvije utakmice pobijediti i probati proći u drugi krug. U slučaju neuspjeha trener snosi odgovornost za poraz.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE