Srijeda, 28 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  HKS dobio suglasnost Vlade za organizaciju Eurobasketa 2015.

  Hrvatska Vlada danas je i službeno podržala kandidaturu HKS-a za domaćinstvo dijela Eurobasketa 2015. godine, a uvodna faza igrala bi se u Zadru dok bi se završnica od osmine finala na dalje igrala u Zagrebu.

  - Advertisement -

  Danas je ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Vedran Mornar službeno objavio da Vlada podržava s 41 milijunom kuna kandidaturu HKS-a za organizaciju dijela Europskog košarkaškog prvenstva. Hrvatska se kandidirala za organizaciju jedne skupine početne faze s šest momčadi, a ona bi se igrala u zadarskom košarkaškom hramu “Krešimir Ćosić” dok bi se završna faza od osmine finala na dalje igrala u zagrebačkoj Areni.

  Prvi dio natjecanja u Zadru trajao bi šest dana, a eliminacijska faza u Zagrebu trajala bi devet dana. Mornar je dodao da bi cijelokupni projekt Hrvatsku stajao 41 milijun kuna te da bi se to na kraju isplatilo kroz turistički promet i promociju zemlje u svijetu.

  Valja pohvaliti ovu odluku Vlade jer je Slovenija prošle godine samostalno organizirala Eurobasket te su na kraju zaradili na njemu, a definitivno bi zaradila i Hrvatska posebno zato jer bi se jedna skupina igrala u prekrasnom Zadru, gradu košarke, a završnica u Zagrebu koji je prepun sadržaja za ponuditi turistima. Odluku o domaćinu ili domaćinima Eurobasketa 2015. Fiba će donijeti krajem rujna.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE