HKS izdao poziv klubovima da hitno dostave podatke vezano uz mjere očuvanja radnih mjesta

Traženi obrazac (niže) hitno, a najkasnije do isteka sutrašnjeg dana (29. ožujka) poslati na e-mail liga.hks@hks-cbf.hr

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa COVID-19 Središnji državni ured za šport u suradnji s nacionalnim savezima poduzima radnje i priprema mjere očuvanja radnih mjesta stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost športskih klubova registriranih kao udruge građana koji sudjeluju u redovnom sustavu natjecanja te koji su punopravni članovi HKS-a , odnosno športskih saveza gradske i županijske razine.

SDUŠ je zamolio sve nacionalne saveze da žurno prikupe podatke kako bi se utvrdio stvaran broj stručnih i drugih osoba neophodnih za održivost klubova/saveza, a odnose se na:

  • radnike koji imaju važeći ugovor o radu ili su ga sklopili najkasnije do 1. ožujka 2020. godine;
  • radnike koji imaju sklopljen ugovor o radu sa športskim klubom/savezom, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora;
  • radnike koji temeljem samostalne sportske djelatnosti obavljaju stručne poslove u športu za klub/savez, kojima je taj posao osnovna djelatnost iz koje ostvaruju prvi dohodak te kojima trošak plaće nije financiran ili sufinanciran kroz redovnu realizaciju javnih potreba u športu od strane JLP(R)S-a i/ili drugih javnih izvora.

Obrazac koji valja ispuniti možete preuzeti OVDJE te ga treba hitno, a najkasnije do sutra, 29. ožujka navečer vratiti popunjenog na e-mail liga.hks@hks-cbf.hr. Obrazac ne treba potpisivati ni pečatirati, već ga samo ispuniti i vratiti. Svi su klubovi HT Premijer lige, Prve muške i Prve ženske lige te županijski savezi dobili obavijest i putem službene e-mail adrese. Županijski savezi su zaduženi popuniti obrazac za svoj savez i proslijediti e-mail s obrascem klubovima sa svojeg područja.

Naglašavamo važnost i hitnost popunjavanja obrasca koji direktno može pripomoći održivosti sustava košarke i športa sveukupno u Republici Hrvatskoj u ovom teškom razdoblju s kojim se suočavamo.

Related Articles