Hrabri Zadar poražen kod Primorske

Posljednja utakmica 10.kola ABA lige donijela je sraz između Koper Primorske i Zadra. Momčad Danijela Jusupa tražila je drugu pobjedu (prvu gostujuću), dok je domaćin htio nastavak dobrih igara, iako u posljednje vrijeme sve češće dolaze informacije kako je slovenski klub u velikim financijskim problemima.

U početku utakmice Zadar je pokazao da može parirati Primorskoj, posebno raspoložen bio je dvojac Mavra-Allen. U uvodnom dijelu 2/4 zadarska momčad je prešla u vodstvo, ali serijom grešaka, Primorska je do pred kraj poluvremena došla do vodstva 37:28. Zadar je ipak smanjio tricom Ivanova i ubačajem Vukovića na podnošljivih -4 na velikom odmoru. Glavne probleme u prvom dijelu Zadranima su radili Šiško (čak 10 asistencija) te bivši igrač Zadra Marinković koji je ubacio 15 poena.

Serijom 7:0 Primorska otvara drugo poluvrijeme te po prvi puta u utakmici odlazi na dvocifrenu prednost. Borbenošću Fundića i lucidnošću Mavre Zadrani smanjuju na -6. Prednost Slovanaca do kraja 3/4 narasla je ponovno na dvocifrenu.

Imao je Zadar u posljednjoj četvrtini svoju šansu, raspoloženi Mavra vodio je momčad, a Allen je imao tricu za -3, međutim, ona nije ušla. Nakon toga Koper Primorska je dodala gas i odvojila se, ali Zadrani se nisu predavali. Dvjema vezanim tricama Dominika Mavre došli su na samo -2 50 sekundi do kraja, a imao je Mavra i tricu za produžetak koju je promašio. Primorska je na kraju slavila rezultatom 83:78.

Najbolji pojedinci slovenske momčad bili su nevjerojatni Žan Mark Šiško koji je srušio rekord ABA lige (19 asistencija), ubacio 10 poena i uhvatio 9 skokova i Marinković s 20 poena. Mavra je za Zadar ubacio 26.

Bila je ovo sedma pobjeda Primorske, a Zadar je na dnu lige s omjerom 1:9.

 

KOPER PRIMORSKA : ZADAR 83:78

(21:18,16:15,25:19,21:26)