Održani prvi regionalni seminar za trenere

Array

U nedjelju, 8. prosinca počela je realizacija novog projekta HKS-a kojemu su u fokusu treneri i edukacija trenera.

Prvi u nizu regionalnih seminara održan je u Solinu usporedno s regionalnim okupljanjem perspektivnih igrača godišta 2004/05. regije Jug te je tako više od pedeset okupljenih trenera  moglo i uživo na parketu vidjeti primjere implementacije tehnika o kojima su mogli slušati ranije.

Izbornik Mršić održao je predavanje od ukupno 75 minuta uz prikaz primjera na terenu, a potom su uslijedili primjeri kroz vježbe zagrijavanja, igre 5×5 bez vođenja lopte i 5×5 s vođenjem s demonstracijom odličnih mladih nada regije Jug. Koncept seminara je zamišljen na način da treneri tijekom igre postavljaju pitanja i generalno interaktivno sudjeluju u raspravi oko tema prezentiranih na predavanju.

Još jedan instruktor Saveza, Dražen Orešković, odgovoran je za provedbu programa edukacije trenera.

„Prvi je to u nizu seminara regionalnog karaktera, održan je u Gradskoj dvorani Solin u prisustvu 60-ak ljudi. Bila su to vrlo korisna predavanja za mlađe dobne kategorije, baš kategorija na koju smo i ciljali“, rekao je Orešković i osvrnuo se na netom stečene dojmove započetog projekta:

„Mislim da se trenerima ovakav seminar jako svidio, barem sudeći po interakcijama koje su se dogodile nakon predavanja. Treneri su puno više interaktivno sudjelovali kada se krenulo u samu igru. Općenito sam stekao dojam da su učesnici bili vrlo zadovoljni, definitivno su to teme i polemika s kojom moramo više ući ukoštac. Smatram da smo na pravom putu i da je ovo jedini način da nešto napravimo. Dapače, u budućnosti bih htio još više interaktivnih situacija nego što smo imali u Solinu.“

  • 12.12. 2019. VUKOVAR (regija Istok) – 13:30 – 15:30 (Sportska dvorana „Borovo Naselje“)
  • 15.12. 2019. MATULJI (regija Zapad) – 16:00 – 18:00 (Sportska dvorana „Matulji“)
  • 17.12. 2019. VARAŽDIN (regija Sjever) – 19:30 – 21:30 (Sportska dvorana „Graberje“)
  • siječanj 2020. ZAGREB (regija Centar)

Related Articles