Hrkač, Jambrović i Vugrinec najbolji u Međimurju

Array

Prošlog je petka u restoranu “Pilka“ u Čakovcu održana dodjela priznanja i pehara najboljim košarkašima Međimurja za proteklu sezonu. Ovo je već treća godina u nizu kako se biraju najbolji košarkaši sezone u izboru portala emedjimurje.hr pa polako izbor možemo nazvati tradicionalnim.

Uzvanicima i laureatima na početku svečanosti prvo se obratio Igor Halić, voditelj razvoja poslovanja te autor i urednik portala koji je pozdravio sve nazočne te ih podsjetio na povijest izbora za najkošarkaša sezone kao i na osvajače priznanja iz prošlih godina.

Nakon njega, okupljenim se uzvanicima obratio voditelj i pokretač izbora za najkošarkaša sezone, Teo Cilar koji je objasnio način izbora i kategorije u kojima su se birali najbolji košarkaši.
Podsjetimo, najbolji košarkaši birali su se u tri kategorije. Birao se najbolji mladi košarkaš prošle sezone, zatim najbolji igrač C-1 lige sjever, a na kraju  i najbolji seniorski košarkaš prošle sezone.

Prvo su na redu bili oni najmlađi u izboru za najveću nadu sezone, a prvi su po pehar i priznanje došli Jakov Ivanović iz Donjeg Kraljevca i Tomislav Perčić iz Murskog Središća koji su podijelili nagradu za treće mjesto.

Drugo mjesto osvojio je Luka Momčilović iz Čakovca koji je sljedeći došao po svoje priznanje.

Nakon njih, pehar i priznanje za najboljeg mladog košarkaša Međimurja u prošloj sezoni zasluženo je dobio odlični mladi košarkaš Međimurja iz Čakovca, Patrik Jambrović.

Sljedeći su na redu bili košarkaši C-1 lige sjever. Treće mjesto u izboru za naboljeg igrača C-1 lige sjever osvojio je košarkaš Dubravčana iz Donje Dubrave, Darko Varga koji nije prisustvovao dodjeli jer se trenutno nalazi u SAD. Umjesto njega, priznanje je preuzeo njegov sportski prijatelj i rival, Alen Zvošec.
Drugo mjesto u izboru osvojio je odlični igrač Nedelišća, Pavao Gospočić.

Najbolji igrač C-1 lige sjever u prošloj sezoni zasluženo je otišlo u ruke “starog lisca“ Dejana Vugrinca, igrača prvaka lige, Međimurje Globetke iz Čakovca. Pošto ni Dejan nije mogao prisustvovati dodjeli jer se nalazi na godišnjem odmoru, pehar i priznanje je umjesto njega preuzeo njegov trener, Davorin Škoda.

Za kraj, uslijedila je dodjela u najjačoj konkurenciji onoj za najboljeg seniorskog košarkaša prošle sezone.
Treće mjesto osvojio je košarkaš Čakovca, a od sljedeće sezone novo pojačanje Grafičara iz Ludbrega, Luka Prprović koji je prošle godine bio proglašen najboljim košarkašem.

Drugo mjesto otišlo je u ruke “uvijek drugom“ Danijelu Krajačiću iz redova Međimurja. Danijel od početka našeg izbora osvaja drugo mjesto, ali nebi bilo nezasluženo u sve tri godine da je svaki puta osvojio prvo mjesto jer mu je svaki puta prvo mjesto izmaklo za milimetar. Krajačić je kao i Prprović osvojio 12 bodova u ovogodišnjem izboru, ali je zbog jednog prvog mjesta u glasovanju Danijel završio ispred Luke koji ove godine nije dobio niti jedno prvo mjesto u glasovima trenera.

Najboljim Međimurskim košarkašem u prošloj sezoni  proglašen je Andrija Hrkač iz Čakovca, a igrač prvoligaša, Križevaca. Andrija je dobrim partijama u A-1 ligi zasluženo proglašen najboljim košarkašem u prošloj sezoni, a ovo mu je već drugo priznanje u izboru za najkošarkaše sezone. Prvo je osvojio u prvom izboru pred dvije godine kada je bio izabran za najveću nadu. Ovo je samo dokaz da Andrija napreduje i na dobrom je putu  da napravi novi iskorak u svojoj karijeri.

[nggallery id=50]

Related Articles