Počinje košarkaško ludilo u Splitu

Array

Među brojnim košarkaškim natjecanjima ovoga ljeta Hrvatska će ugostiti dva Europska prvenstva. Prvo počinje već 21. srpnja u Splitu a radi se o Europskom sveučilišnom košarkaškom prvenstvu. Prvenstvo će trajati sedam dana, a nastupiti će 28 ekipa iz 14 Europskih država.

Natjecanje će se održati u sportskom centru Gripe gdje će u muškoj konkurenciji nastupati 16 ekipa a u ženskoj 12.Boje Hrvatske će braniti u muškoj konkurenciji VERN te Sveučilište u Splitu dok će kod cura nastupiti također Sveučilište u Splitu.

Održana je i konferencija za novinare u kojoj su predstavnici Sveučilišta u Splitu najavili natjecanje te rekli par riječi o svojim očekivanjima.

Milan Karakaš, trener muške ekipe Sveučilišta u Splitu: “Pripremali smo se dugo i ozbiljno, s obzirom da smo domaćini i da se od nas puno očekuje morali smo dati i više nego što možemo. Iako nismo profesionalci i većina igrača ima obveze izvan košarke, mislim da imamo momčad koja može pobjeđivati i ostvariti dobar rezultat. Jedva čekamo da prvenstvo započne.”

Hrvoje Marin, kapetan muške ekipe Sveučilišta u Splitu: “Na Europskoj univerzijadi prošlog ljeta osvojili smo srebro, pa je logično da ovog puta želimo zlato. Ozbiljno smo shvatili pripreme, dobro smo radili i vjerujem da ćemo imati i snage i kvalitete za dobar rezultat. Teško je procjenjivati snagu protivnika jer ne znamo još u kakvim sastavima dolaze, ali vjerujem da će nama dodatni impuls dati domaći teren i publika.”

Boran Grgin, trener ženske ekipe Sveučilišta u Splitu: “Dobro smo se posložili po pozicijama, pitanje je samo koliko će cure biti tjelesno spremne za ovako puno utakmica u tjedan dana. Pokušat ćemo širom rotacijom koliko-toliko održavati svježinu i nadamo se da ćemo se uspjeti probiti barem do polufinala. Puno cura poznajem jer ih vodim u ŽKK Splitu i vjerujem da će nam ta uigranost biti plus tijekom natjecanja.”

Toni Gamulin, izvršni direktor natjecanja: “Odradili smo ogroman posao u organizaciji natjecanja u posljednja dva mjeseca i spremni dočekujemo početak prvenstva. Ponosni smo na činjenicu da smo prije nekoliko godina tek počinjali ovu sveučilišnu košarkašku priču, spavali po zračnim lukama i dijelili konzerve, a danas smo u samom vrhu europske sveučilišne košarke, što pokazuje i dobivanje domaćinstva Europskog prvenstva. Pozivam sve da uživaju u sportu i zabavi u ovih tjedan dana koji su ispred nas.”

Svečano otvaranje igara održati će se na Prokurativama u ponedjeljak 22. srpnja u 21 sat.

Related Articles