Utorak, 22 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Hrvatski dvojac stigao do naslova u Švicarskoj

  Momčad Geneve Lionsa novi su prvaci švicarske košarkaške lige (LNA), a ta vijest nam ne bi predstavljala gotovo nikakvo značenje da u njoj najvažniju ulogu nije imao hrvatski dvojac – Ivan Rudež kao trener i Andrej Štimac kao najbolji igrač momčadi novoga prvaka ove alpske države.

  Lionsi su ligaški dio sezone završili na prvom mjestu među deset klubova s 22 pobjede i samo četiri poraza, a na putu do finala s dvaput po 3-0 isprašili su BBC Nyon i Neuchatel, dok su u velikom finalu s 3-2 bili bolji od Lugano Tigersa koji su prvi dio sezone završili na trećem mjestu. Posljednja peta utakmica finala završila je rezultatom 74:64, a Štimac je predvodio pobjednike s 21 košem.

  Riječki je krilni centar sezonu završio s prosječnih 13,8 koševa, 5,7 skokova i 3,4 asistencije po utakmici (10. u ligi), a šut iz igre ga je služio tijekom cijele sezone i zaustavio se na konačnih 57 posto uspješnosti. Rudež je, kao i Štimac, klubu pristupio pred početak ove sezone, a intervju s mladim stručnjakom moći ćete pročitati na našem portalu u narednim danima.

  Ove su sezone, osim već spomenutog Štimca, u LNA-u nastupala još četvorica Hrvata. Marin Bavčević nastupao je za poražene finaliste Lugano Tigerse i u 30 odigranih utakmica prosječno bilježio 2,4 poena, 0,9 skokova i 1,4 dodavanja za 15 minuta prosječno u igri.

  Luka Vertel je bilježio 1,8 poena za 11 minuta provedenih u igri za momčad Neuchatela, dok je Robert Devčić za prosječnih devet minuta u igri Basel Starwingsa upisivao 1,4 ubačaja. Četiri utakmice bez ubačenog koša za SAM Massagno odigrao je Marko Kraljević, a nakon što je njegov klub izbačen iz natjecanja zbog financijskih problema sezonu je nastavio u drugoj ligi, gdje su još nastupali Miše Diminić, Martin Mihajlović i Dario Varkaš.

  zadnje objave