Sjever: Križevcima All-Star juniorske lige

Array

Nakon završetka sezona svih dobnih kategorija te poluzavršnih i završnih natjecanja došlo je vrijeme za All Star utakmicu u kojoj prvak regije sjever igra protiv selekcije najboljih igrača ostalih klubova koji su sudjelovali u natjecanju. Ove godine prvaci juniorske lige bili su Križevci koji su ujedno i domaćini ove utakmice.


KK Križevci – Selekcija lige 85:74 (20:22,42:38,58:54)

Križevci:Kapusta 12,Prstec 15,Marković 4,Troha 16,Palijan 13,Kapelari 5,Vrbančić 2,Topić 17,Delić 1.
Selekcija:Božić 27,Tišljar 12,Hrženjak 6,Molnar 4,Haramina 4,Capek 4,Pocrnić 4,Arlović 4,Vlahović 6,Bobanac 1,Hraščanec 2.


Prije početka dodijeljene su medalje za osvojena prva tri mjesta te pojedinačna priznanja najboljem igraču i strijelcu. Prva tri strijelca lige su Marko Jukić (KK “Radnik”) s 200 postignutih poena, Šimun Tišljar(KK “Podravac” Virje) s 226 te Luka Božić koji je u 10 prvenstvenih utakmica upisao 505 poena! Nagradu za najboljeg igrača lige(ili bolje rečeno igrače) ponijeli su Borna Kapusta(KK “Križevci”) i Luka Božić zbog istog broja dobivenih glasova. Luka Božić je tijekom sezone ubacio 18 trica a ispred njega je jedino Marko Jukić koji je ubacio njih 23. Nažalost to se nije nagrađivalo.

Početak utakmice je obilježio Šimun Tišljar zakucavanjem u kontri te je prvu četvrtinu selekcija lige dobila rezultatom 22:20. Na početku druge četvrtine Andrej Topić radi seriju od 9 vezanih poena te dovodi Križevce u vodstvo koje održavaju do kraja poluvremena.

U nastavku utakmice bilo je mnogo izmjena vodstva sve do zadnje četvrtine u kojoj Tomislav Prstec veže dvije trice par minuta prije kraja te tako odlučuje o pobjedniku.

Ono što su mnogi ljubitelji košarke čekali je natjecanje u šutiranju trica koje se održalo za vrijeme pauze. Tu nastupa najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja All Star utakmice, Luka Tomas. Iako najmlađi sudionik natjecanja odnio je pobjedu u ovom natjecanju s čak 14 postignutih poena od mogućih 18!

Nakon što je sve završilo preostalo je još dati nagradu za najboljeg igrača utakmice koju je odnio već spomenuti Tomislav Prstec, igrač košarkaškog kluba Križevci! Sve nagrade podijelio je predsjednik košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

Related Articles