Hrvatice odličnim drugim poluvremenom se suprotstavile Francuskoj

Array

Iako je u prvom susretu drugih grupa na Eurobasketu u Francuskoj ženska reprezentacija Hrvatske poražena od domaće Francuske drugo poluvrijeme susreta nudi optimizam. Pobjedama u sljedeća dva susreta i nadi za prolaz u četvrtfinale.


Hrvatska – Francuska 70:78 (10:23, 19:43, 49:66)

Hrvatska: Lelas 18, Mišura 11, Režan 11, Salopek 7, Ivezić 7, Ivanković 7, Jelavić 5, Slišković 2, Ciglar 2, Bosilj, Benić, Vrdoljak
Francuska: Lawson – Wade 12, Ndongue 10, Yacoubou 9, Tchatchouang 8, Dumerc 8, Skrela 6, Gruda 6, Miyem 6, Gomis 4, Amant 4, Lardy 3, Ayayi 2


Sam početak susreta krenuo je Francuskim uraganom na kojeg naše reprezentativke nisu imale odgovor. Puno se šutiralo iz neizrađenih pozicija, a šut kao i do sad nije služio tako da su Hrvatice u prvih devet minuta postigle samo četiri poena dok su Francuskinje utrpale njih dvadeset. Do kraja četvrtine je palo još ponešto koševa te se na prvi mali odmor otišlo s rezultatom 23:10.

I druga četvrtina je bila preslikala prve. Hrvatice su promašivale, a Francuskinje kažnjavale.  Serijom 12-0 su otišle na ogromnu prednost koju su zaključno s krajem prvog poluvremena povećale na 43:19.

I onda u drugom poluvremenu neke druge ekipe na parketu. Hrvatska se razigrala i počela pogađati šuteve. Iako je moguće da su se Francuskinje opustile i igrale malo laganije u obrani ono što je bilo vidljivo je to da je grč napustio ruke naših reprezentativki i da su počele pogađati šuteve u serijama. Tako se do kraja četvrtine uspjelo doći na „samo“ 66:49.

I posljednja četvrtina je donijela razigranu Hrvatsku s mnoštvom ideja u napadu koje do sad nismo imali prilike vidjeti. Nizale su se dobre akcije naših igračice koje su rezultirale brojnim koševima. Sve to dovelo nas je do poraza od samo osam poena razlike te ljubiteljima ženske košarke u Hrvatskoj ulijevanja nove nade u prolazak u četvrtfinale.

U pobjedničkim redovima najefikasnije su bile Edwige Lawson- Wade s 12 poena te Emmeline Ndongue s 10 dok je kod Hrvatske izabrane vrste Ana Lelas postigla 18 poena a Marija Režan i Antonija Mišura su pridodale po 11.

Related Articles