Španjolska dobila novog prvaka

Array

Real iz Madrida novi je prvak Španjolske. Presudne su bile izgubljene lopte kojih je Barcelona imala pet puta više. Ante Tomić je postigao 9 poena i 6 skokova za dvadeset osam minuta na parketu. Real je slavio s 3-2 u seriji, a konačni rezultat posljednje utakmice bio je 79:71.

Odlično je Real otvorio utakmicu i preko Carrolla i Llulla te odlaze na plus deset. Čekala je Barca pet minuta na prve koševe kada je Joe Ingles stavio tricu. Brzo su gosti došli do daha i nakon koševa Tomića i Mavrokefalidisa smanjuju na prihvatljivih 15:10. Tempo Reala je na očigled pao, ali ne zadugo. Opet je pokretač serije bio Sergio Llull i Madrižani su ponovo bili na plus deset.

Ulazak Sarasa Jasikevičiusa unio je pomutnju u redove Reala i Barcelona radi seriju 8:0 s kojom dolaze samo na minus dva. Igra je bila strašno isprekidana, kombinirano ekipe su šutirale čak sedamnaest slobodnih bacanja, a kod Barcelone su u prvoj četvrtini već svi igrači odigrali neke minute.

Druga četvrtina počela je košem Tomića. Igralo se većinom koš za koš, a istakao se Ingles koji je svojim desetim košem donio Kataloncima prvo vodstvo na utakmici, rezultat je četiri minute prije kraja bio 32:31 u korist gostiju ipak 10:0 serijom Real se odvojio na 41:32 i otišao s plus devet na veliki odmor.

Bolje su domaćini otvorili nastavak. Barcelona gubi loptu, a Real poentira dva puta i odlazi na velikih plus trinaest. Tomić zabija jedno slobodno bacanje, ali nakon koševa Mirotića i trice Fernandeza Real bježi na sedamnaest razlike, najveća prednost domaćina do tada.

Kada se činilo da je Real pobjegao na ne dostižnu razliku Barcelona se na krilima Jasikevičiusa budi i radi seriju 10:2 te smanjuju razliku na devet poena. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 55:48.

Jako važnu tricu na otvaranju posljednje dionice stavlja Darden, ali na drugoj strani istom mjerom uzvraća Ingles koji postiže svoju petu tricu. Tri izgubljene lopte, tri lagana poena Reala i opet su domaći otišli na plus trinaest.

Pokušali su se Katalonci vratiti i koliko god da su dobro odigrali neke periode u napadu loše su igrali u suprotnom smjeru. Pred sam kraj koševima Jacasa i Olesona došla je Barca na samo minus 5, ali to je bilo sve od njih. Premalo vremena je ostalo za preokret.

Dontaye Draper na parketu je proveo četiri minute i za to vrijeme postigao četiri koša.

Real Madrid je zasluženo slavio. Zadnja utakmica bila je ne tipična za španjolsku košarku igralo se isprekidano s puno bacanja, a Real se očito bolje snašao u tim uvjetima. Valja spomenuti kako je Navarro ozlijeđen i igrao je samo osam minuta u ovoj posljednjoj utakmici.

Related Articles