Hrvatice u inozemstvu: Intervju s Emilijom Podrug

Array

Jedna od najboljih igračica francuskog Lyona je jedna Hrvatica. Radi se o Emiliji Podrug. U jedanaest odigranih kola naša košarkašica postiže brojke od skoro 11 poena po susretu. Uz to ima i 5 skokova i 3 asistencije. Sve to joj donosi prisječnu valorizaciju koja iznosi 14,6.

Emilija je za portal Crošarka odgovorila na par pitanja i rekla svoje dojmove o sezoni.

Koje si sve klubove prošla nakon odlaska iz Hrvatske?
Kroz ove godine sam igrala u Španjolskoj (Vigo, Salamanca), Italiji (Faenza, Parma), Mađarskoj (Mizo Pecs), Poljskoj (Lotos Gdynia) i Francuskoj (Mondeville, Nantes, Challes les Eaux, Lyon).

Uspjesi s tim klubovima?
U većini klubova gdje sam igrala smo bili u vrhu lige. S Lotos Gdynia-om sam osvojila i prvenstvo Poljske.

Kako si zadovoljna svojim nastupima ove sezone?
Sezonu sam počela iznimno dobro, bila sam najbolji strijelac francuske lige sve dok u susretu s Bourgesom nisam dobila neugodan i bolan udarac u leđa, gdje se na kraju ispostavilo da imam herniju 3 diska na donjem dijelu leđa. Od tada sam na terapijama i igram uz veliku bol, što je utjecalo na moju igru jer sam iznimno limitirana. Trebala bi se odmoriti, međutim treninzi i utakmice mi to ne dopuštaju, tako da se nadam da ću za Božić moći ‘’napuniti baterije’’ i posvetiti se više oporavku.

Koliko može Lyon ove sezone u prvenstvu?
Lyon ove godine ima solidnu ekipu i smatram da bi trebali biti pri samom vrhu lige. Centarska linija nam je dosta jaka i dobro pokrivena, međutim to ne garantira pobjede. Ovo je liga gdje su sve ekipe jake i u svaku utakmicu se mora ući maksimalno angažiran ako želiš izvući pobjedu jer se često događa da ekipe s dna tablice pobjeđuju ove na vrhu.

Tvoji ciljevi za ovu sezonu?
Cilj nam je biti među prve 4 ekipe lige, što možemo ostvariti. Na taj način bi osigurali Europu, a povrh toga i sezona bi nam završila ranije jer ne bismo morali igrati dodatna razigravanja.

Pratiš li žensku košarku u Hrvatskoj?
Žensku košarku u Hrvatskoj pratim pomalo budući da mi sestra Ivana Podrug igra za Studenac iz Omiša, a i dosta mojih prijatelja igra u ligi, tako da sam upoznata s tim sto se događa. Drago mi je da je ženska košarka više promovirana otkad smo sudjelovali na Olimpijskim igrama i da postoje ovakvi portali gdje se mogu pratiti igre naših igračica kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

Related Articles