Hrvatice u inozemstvu: Izvrsne Ciglar i Bačić

Array

I u novoj godini portal Crošarka nastavlja pratiti Hrvatske košarkašice diljem zemaljske kugle. U ovom kolu najbolja je bila Iva Ciglar s 27 postignutih poena, dok je Tomica Bačić postigla 25.

Francuska

U šesnaestom kolu Francuske prve lige Perpignan naše Ive Ciglar slavio je na gostovanju kod ekipe Toulousea rezultatom 74:68 . Iva je bila daleko najbolja igračica susreta. U igri je provela 32 minute a za to vrijeme je postigla 27 poena uz šut iz igre 10-14 (3-6 za 3 poena, 2-4 slobodna bacanja). Učinku je pridodala 2 skoka i 3 asistencije.

U dvoboju Hainauta Petre Štampalije i Montpellierea Ane Lelas domaćin je odnio pobjedu rezultatom 66:60. Petra je u igri provela 35 minuta te je zabila 11 poena uz šut iz igre 5-10 (1-1 slobodna bacanja).Uz to je imala i 9 asistencija. Sa druge strane Ana za 28 minuta koliko je provela u igri postigla 12 koševa uz šut iz igre 5-11 (0-4 za 3 poena, 2-2 slobodna bacanja). Učinku je pridodala i 6 skokova.

Lyon naše Emilije Podrug je uvjerljivo savladao Charleville rezultatom 57:42. Emilija se nije upisala u listu strijelaca.

U Francuskoj drugoj ligi Iva Grbas je sa svojim Limogesom ubilježila poraz na gostovanju kod Tregora. Rezultat je bio 71:59, a Iva je bila najbolja igračica svoje ekipe.Postigla je 21 poen te je tome nadodala 5 skokova.

Španjolska

Lisa Karčić je sa svojim Hondarribia Irunom poražena od Ciudad de Burgosa rezultatom 80:54. Lisa je postigla 1 poen. Perfumerias Avenida naše Marije Režan je bila slobodna ovo kolo.

Turska

U trinaestom kolu turskog prvenstva Ceyhan Jelene Ivezić je savladao ekipu Erdemit rezultatom 89:71. Jelena je za 15 minuta u igri postigla 9 poena.Iz igre je šutirala 4-5 (1-1 za 3 poena). Tome je pridodala 3 skoka.

Irska

U prošlom tjednu u Irskoj je odigrano jedno prvenstveno kolo te polufinale kupa. Team Montenote Hotel Cork za koji nastupa naša Tomica Bačić je u oba susreta bio uvjerljiv, a Tomica je bila najbolja igračica u oba nastupa. U prvenstvenom susretu je savladana ekipa Killester rezultatom 71:38, a naša igračica je postigla 25 poena te uhvatila 11 skokova. U kupu je poražena ekipa DCU Mercy rezultatom 68:49 uz 14 poena i 11 skokova naše igračice. U ovom trenutku Tomica je prvi strijelac Irskog prvenstva.

SAD

Florida International University naše Carmen Miloglav je savladao sveučilište ULAR rezultatom 55:53. Carmen je postigla 2 poena i uz to imala 4 asistencije. U prošlom tjednu Dubrovčanka je ubilježila i stoti nastup za svoje sveučilište.

Andrijana Cvitković je sa svojim Culver Academy pobijedila Lakeland Christian rezultatom 71:13. U tom susretu naša mlađe uzrasna reprezentativka je prešla granicu od tisuću poena za svoju ekipu.

Midland University na kojem je Karmen Jeričević pomoćna trenerica je savladao ekipu Dordt College rezultatom 76:65.

Willmington University za koji nastupa Jovana Mandić je u proteklom tjednu odigrao dva susreta. U jednom je slavio rezultatom 61:52 a naša igračica je postigla 2 poena uz 5 skokova, dok su u drugom susretu poraženi rezultatom 64:51. U tom dvoboju Jovana je postigla 7 poena a tome je je dodala i 3 skoka.

Related Articles