Hrvatima naslov u Švicarskoj

Array

Hrvatski trener Ivan Rudež i igrač Andrej Štimac stigli su do naslova švicarskog prvaka, nakon što su u subotu u petoj finalnoj utakmici sa svojim Geneve Lionsima savladali Neuchatel sa 78:68, čime su nakon jedne sušne sezone opet stigli do naslova, ujedno i drugog u klupskoj povijesti.

Prvi krug natjecanja, u kojem je osam ekipa nastupalo u trokružnom ligaškom sustavu, Lavovi su završili na prvom mjestu na kojem su s još dvije ekipe dijelile omjer 15-6, a drugi dio su među šest momčadi završili sami na prvom mjestu i s omjerom 8-2. U polufinalnoj rundi s laganih su 3-0 pomeli Fribourg, a u finalu su s četiri pobjede iz pet susreta riješili Neuchatel. Riječki krilni centar, kojeg s klupe vodi stariji brat našeg NBA igrača Damjana Rudeža, u sezoni je nastupio u 37 utakmica, bilježivši u prosjeku 10,7 koševa i 4,2 skoka po nastupu. Našem švicarskom dvojcu ovo je peti pokal od kada su došli u ovu alpsku državu, a uz ovaj su naslov osvojili i onaj 2013. godine. U istom su vremenskom razmaku osvajali trofej Superkupa, dok su prošle sezone podigli trofej pobjednika švicarskog kupa.

Još su četiri hrvatska košarkaša nastupala u Švicarskoj ove sezone. Marin Bavčević i Juraj Kozić sa svojim su Lugano Tigersima poraženi u polufinalu diogravanja od Neuchatela. Bavčević je u prosjeku kroz sezonu 1,2 koša uz 1,6 asistenciju po susretu, dok je Kozić ubacivao 1,6 poen. Marko Kraljević je sa Fribourgom poražen u polufinalu od kasnijih pobjednika, a on je u 13 nastupa u prosjeku ubacivao 1,3 poena. Igrač s najvećom minutažom od četvorice ovdje nabrojanih je Luka Vertel, koji je s Boncourtom ostao na sedmom mjestu, a u prosjeku je postizao 2,6 poena uz dva skoka po susretu.

Related Articles