Hrvatska bolja od Njemačke u Zaboku

Array

Hrvatska je u drugoj kvalifikacijskoj utakmici odigranoj u Zaboku upisala pobjedu protiv reprezentacije Njemačke. Izabranice Stipe Bralića nadoknadile su deficit s poluvremena odličnom igrom u nastavku. Dojkić i društvo pokazale su pribranost u završnici i Hrvatska je zaključila mini ciklus s 2-0.

Hrvatska je dobro startala s plus šest nakon prvih deset minuta. No, gostujuće košarkašice odlično su napadački reagirale u drugoj dionici koju su na kraju dobile s 18:34 i sigurnim vodstvom na poluvremenu.

Izabranice Stipe Bralića promijenile su pristup u nastavku i ubrzo je nadoknađen rezultatski deficit ponajprije vrhunskom obranom u trećoj dionici gdje je dozvoljeno samo 13 poena gostima. Vrlo napeta bila je posljednja četvrtina. Njemice su već nakon par minuta ušle u bonus pa se brzo pristupilo lutriji slobodnih bacanja. Odlično su se naše igračice snašle u takvoj postavi na terenu. Tri minute prije kraja prodorom odlične Ivane Dojkić Hrvatska bježi na 85:77.

Reagirale su gošće s mini serijom 4:0 pa je Stipe Bralić na 1:51 do kraja pozvao minutu odmora uz probleme s osobnim pogreškama visokih igračica (Tikvić, Begić). Iva Slonjšak četvrtom tricom, pokazat će se ključnom, vraća Hrvatsku u mirne vode (88:81), a sljedeći napad gošće gube loptu što Dojkić kažnjava s linije slobodnih bacanja za 90:81 na samo 27 sekundi prije kraja.

Ivana Dojkić s 27 poena bila je prvo ime kod Hrvatske. Odlično su odigrale i Slonjšak s 19 poena te ostale dvocifrene igračice; Brkić i Periša s 12 poena, Begić s 11 poena i Tikvić s 10 poena.

Hrvatska – Njemačka 93:86

Related Articles