Četvrtak, 24 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Hrvatska dobiva novog predstavnika u regionalnoj ligi!

  Hrvatska bi mogla dobiti još jednog predstavnika u ABA ligi, odnosno Drugoj ABA ligi. Kako javlja Sportcom.hr, riječ je o špekulaciji koja se posljednjih dana pojavila u zapadnim košarkaškim krajevima naše zemlje.

  Vijest nije potvrđena, više je u pitanju špekulacija, koja sigurno ima svoje realno uporište.

  Prije svega u plasmanu nakon regularnih 33 kola HT Premijer lige, bez obzira završi li momčad na petom ili šestom mjestu, a nakon toga i u činjenici da se Adria Oil Škrljevo minulih godina dokazao kao stabilan premijerligaš, koji točno zna što hoće, gdje mu je mjesto i  ne krije da ipak ima i ambicije rasti i napredovati.

  Adria Oil Škrljevo imalo je već jednom u rukama pozivnicu za ABA 2 ligu, ali u klubu su tada procijenili da bi to za njih bio prevelik zalogaj, u prvom redu financijske prirode.

  Pitanje je bi li i sada mogli izdržati ABA-ligašku sezonu kada bi se utakmice odigravale ligaškim sustavom, ali budući da je velika vjerojatnost da će se ABA 2 liga i iduće sezone igrati u takozvanim balonima, odnosno turnirskim tipom, jasno je zbog čega bi u klubu u tome pronašli višestruki interes.

  Prvo, nastup u ABA 2 ligi u tom im slučaju ne bi postao bitna stavka u budžetu za iduću sezonu, a to nije nevažno budući da ipak ne spadaju u rang platežno najmoćnijih hrvatskih premijerligaša.

  Drugo, i  možda ipak najvažnije, igrači bi dobili određeni fond kvalitetnijih utakmica, a i dospjeli bi u veći izlog i dobili bi priliku za dokazivanje u rangu apsolutno višem od HT Premijer lige.

  Teško je za očekivati da će iduća sezona započeti u financijski boljim okolnostima od sezone koju Škrljevčani privode kraju, tko zna do kada će trajati neizvjesnost uzrokovana negativnim ekonomskim učincima pandemije koronavirusa, a nastup u ABA 2 ligi ipak bi vodstvu kluba bio adut više u slaganju rostera za iduću sezonu, što u sezonama sa smanjenim budžetom uopće nije nevažno.

  Dakle, Adria Oil Škrljevo u minulih šest premijerligaških godina steklo je reputaciju stabilnog ligaša koji se ili bori za ulazak u doigravanje ili je u doigravanju, koji je tri puta igrao na završnom turniru hrvatskog kupa, koji je etablirao nekoliko odličnih premijerligaških igrača i koji je postao prepoznat kao sredina u kojoj se dobro radi i u kojoj trener i stručni stožer točno znaju što žele.

  ABA 2 bila bi samo logični iskorak kojim bi klub mogao jako puno dobiti na svim razinama, ponešto bi dobila i sama liga koja bi se uključivanjem Adria Oil Škrljeva proširila na jedno novo i za njih do sada nedostižno područje (izuzme li se onaj jedini nastup Kvarnera u prvoj godini regionalne lige op.p.), a ponešto bi dobio i sam klupski sponzor, koji ionako širi svoje poslovanje u zemljama u kojima se igra ABA liga.

  Reklo bi se da je Adria Oil Škrljevo u ABA ligi win-win situacija za sve.

  Izvor: SportCom.hr

  zadnje objave