Hrvatska poražena od Njemačke

Array

U trećoj pripremnoj utakmici na turniru u francuskom Strasbourgu, Hrvatska je doživjela i treći poraz. Nakon Grčke i Francuske, danas su bolji od nas bili i Nijemci.

[rezultat id=569]

Hrvatska je odlično otvorila susret te preko Ante Delaša i Krunoslava Simona povela 7:0. Nijemci se polako vraćaju i u samom finišu prve četvrtine preuzimaju vodstvo. Rezultat nakon 10 minuta glasi 18:20.

U drugoj četvrtini vidjeli smo pravi “potop” naše reprezentacije. Igrali smo očajno, promašivali šuteve i gubili lopte, a u nekim trenucima igrači su djelovali potpuno bezvoljno. S druge strane, protivnik ubacuje čak 31 poen u drugih deset minuta, a na veliki odmor se odlazi s rezultatom 31:51.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju Hrvatsku, no prilike za preokret nije bilo. U 22. minuti Nijemci su imali maksimalnih 23 poena prednosti, a Hrvatska je do isteka treće dionice pokušavala spustiti prednost, ali neuspješno.

Moglo bi se reći da smo tek u posljednjoj četvrtini prikazali igru dostojnu reputacije. U 35. minuti dolazimo na samo minus deset koji su nam ponudili nadu u eventualni preokret. Nažalost tu smo stali, a Nijemci su mirno priveli utakmicu kraju. Utakmica je završena rezultatom 63:73.

U našim redovima Bojan Bogdanović je ubacio 14 poena, a po 9 su nadodali Mario Delaš, Damjan Rudež i Simon. Na drugoj strani Heiko Schaffartzik ubacio je 21 poen (7 trica).

Napomenimo kako na ovoj utakmici nisu nastupili Luka Žorić zbog ozlijede gležnja jučer protiv Francuza, Marko Tomas koji je dobio poštedu te Dario Šarić koji je ostao u hrvatskoj da sanira ozljedu.

Iako je ovo četvrti poraz u pet utakmica ne treba dizati paniku. Opći dojam nije dobar, ali do prvenstva je ostalo gotovo mjesec dana i mnogo se stvari može popraviti. Također valja napomenuti kako Hrvatska niti jednu utakmicu nije odigrala kompletna.

Related Articles