Hrvatska posljednja na turniru u Ljubljani, poraz i od BiH

Array

Hrvatski seniorski reprezentativci poraženi su i u trećoj utakmici Ex YU turnira koji se igrao u ljubljanskoj dvorani Stožice. Večeras je bila bolja i reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je tom pobjedom osvojila drugo mjesto.

Za razliku od utakmica sa Srbijom i Slovenijom u kojima smo već nakon par minuta imali osjetni zaostatak, večeras je početna petorka Ukić, Babić, Simon, Markota, Žorić nakon manje od dvije minute igre imala 8:0. I do kraja četvrtine naši igrači predvođeni Rokom Ukićem i Damirom Markotom te Krunoslavom Simonom igraju dobro te ju završavaju s 18:11.

U 13. minuti polaganjem Frana Pilepića Hrvatska ima najveću prednost na utakmici, 12 poena prednosti. Od tog rezultata, na krilima odlične igre Nihada Đedovića, ali zahvaljujući i pogreškama naših reprezentativaca BiH smanjuje razliku i na poluvrijeme odlaze s minimalnim zaostatkom.

Tricom Đedovića Bosna i Hercegovina tek u 23. minuti utakmice dolazi prvi puta u vodstvo (34:33), nakon toga Markota pogađa jednu, a Ukić dvije trice za ponovnu prednost Hrvatske (42:36). Dalje slijedi crni niz naše reprezentacije, skoro pet minuta ne uspijevamo pogoditi koš, dok s druge strane igrači Aleksandra Petrovića rade seriju od 13-0 i odlaze na 49:42. U tom periodu igre Hrvati nisu mogli naći rješenja za najboljeg BiH igrača Mirzu Teletovića. U posljednjim trenucima trećeg dijela igre Rok Stipčević smanjuje na pristojnih 56:52.

U posljednjoj četvrtini Hrvati pogotkom Darka Planinića dolaze na minus dva (66:64) četiri minute prije kraja utakmice, ali nakon toga stvari u svoje ruke uzimaju Teletović, Wright i Kikanovića te privode utakmicu kraju.

Damir Markota je upisao 17 poena, Ukić i Pilepić po 10, a Simon je uz 8 poena imao i 13 skokova i 6 asistencija.

Iako je postigao najviše poena, Teletović nije proglašen najkorisnijim igračem. Tu je titulu pokupio Đedović, koji je ubacio 23 poena, uz 4 asistencije i 7 skokova. Teletović je ubacio 25, a Zack Wright 15.

Roko Leni Ukić i Mirza Teletović pridružili su se Dragiću, Teodosiću i Savanoviću u idealnoj petorci turnira, a podsjećamo da je MVP turnira Miloš Teodosić.

Hrvatskoj slijede mini pripreme u Poreču gdje igraju pripremnu utakmicu protiv Italije (9. kolovoz). Nakon toga imaju planiranu završnu fazu priprema u Širokom Brijeg gdje ostaju do kvalifikacijske utakmice u Makarskoj protiv Cipra (18. kolovoz).

Hrvatska – Bosna i Hercegovina 68:78 (18:11, 31:29, 52:56)

Hrvatska: Markota 17, Pilepić 10, Ukić 10, Simon 8, Planinić 7, Stipčević 5, Rudež 5, Žorić 4, Babić 2,
BiH: Teletović 25, Đedović 23, Wright 15, Kikanović 9, Peršić 3, Brkić 2, Sinanović 1

Related Articles