3×3 Basket tour: Splićani putuju na FIBA World Tour

Array

Sinoć je u Rijeci završen Masters turnir Intersport Basket Toura i poznati su putnici na FIBA WORLD TOUR u Madridu. To su basketaši iz Splita, ekipa Statist Maslina za koju su igrali Duje Kaliterna, Božo Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali.

Završni masters turnir okupio je 12 ekipa koje su svoje mjesto izborili kroz 17 kvalifikaciskih turnira u 17 gradova Hrvatske. Nakon jutarnjih kvalifikacijskih utakmica četvrtfinale su izborili slovenski OneWay.siStatist MaslinaFrancezovo i Tko je pobijedio, dok su ostale međusobno razigravale za ulaz među osam najboljih. Najveće iznenađenje razigravanja bila je pobjeda Fisher grupe sa 15:14 u fenomenalnoj utakmici protiv Bajta (Miro VranjićIvan BuvaHenrik ŠirkoTomislav Sandić).

U prvom četvrtfinalu iskusna Šibenik Viva (Miro JurićMarko SandrićFilip VukičevićKrešimir Vlaić) nadigrala je Tko je pobijedio (Sandro KordišZdeslav ZorićMario Perić) sa 15:12.

Odlična slovenska ekipa OneWay.si (Davor SattlerAlen BlesićDejan MlakarPeter Bradac) bila je bolja od osječkih Vanzemaljaca (Dino DoganBoris DugandžićDanijel KatavićMarko Soldo) 21:16, a ekipa Francezovo (Marko BenićDino StipčićDavor Konjević, Mateo Antić) je sigurnom pobjedom 21:14 protiv najugodnijeg iznenađenja turnira Fisher grupe (Veljko Grilj, Dorian Ribarič, Vanja MiletićDamir Mijić) ušla u polufinale.

U zadnjem četvrtfinalu Statist Maslina (Duje Kaliterna, Božo Vrdoljak, Toni Mindoljević, Toni Vitali) porazila je 17:14 ekipu General Vasilije Mitu (Igor MusulinIvan KovačevićJurica Jagnjić) koja se odlično držala bez ozlijeđenog Hrvoja Gašparca.

Polufinalni dvoboj Šibenik Vive i OneWay.si donio nam je tvrdu utakmicu u kojoj je nakon velike borbe pobjednika odlučio Vlaić tricom i slobodnim bacanjem za 16:13 pobjedu šibenčana. U drugom polufinalu gledali smo najbolju utakmicu turnira u kojoj su igrale dvije sjajne ekipe. Francezovo je tijkom cijele utakmice imalo laganu prednost a predvodili su ih Konjević sa preciznim dalekometnim ubačajima, raznovrsni Stipčić te Benić i Antić pod košem.

Pri kraju utakmice u ekipu Statist Masline ulazi Božo Vrdoljak i sa tri uzastopne trice donosi prednost Statistu 19:18. Nakon toga Konjević ubacuje tricu za 20:19, a pobjedu Statistu donosi fenomenalni Duje Kaliterna tricom preko ruke za 21:20.

U finalu sigurna pobjeda Splićana koje je i u ovoj utakmici predvodio Kaliterna za veliko slavlje i pobjedu protiv Šibenik Vive 20:13.

Organizator turnira je izrazio nadu da će odlično izbalansirana ekipa sa brzim Vrdoljakom i preciznim Mindoljevićem na vanjskim pozicijama, te snažnim Kaliternom i nebeskim skakačem Vitalijem uspješno igrati u Madridu.

Madrid Masters se igra od 7. listopada, a 15 ekipa se bori za dva mjesta koja vode na masters u Miami. Pobjednik dobiva i $12000 USD nagrade, a drugoplasirani 5000.

Related Articles