Hrvatska stigla u Istanbul i odradila prvi trening

Hrvatska muška seniorska reprezentacija Hrvatske sinoć je sretno stigla u Istanbul gdje će odigrati dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo.

Jutro je, bez odlaganja, donijelo pregršt obaveza, među kojima i novo testiranje na koronavirus. Naime, iako je cijela delegacija priložila po dva negativna PCR testa uoči dolaska, testiranja se iz predostrožnosti i prema strogom FIBA-inom protokolu nastavljaju.

 

Najvažnije, sjajno je odrađen i prvi trening. Putovanje i kasni noćni dolazak nisu poremetili volju i želju te se čini da izbornik može biti zadovoljan.

Roko Leni Ukić i ovaj put nosi odgovornosti kapetana reprezentacije.

„Teško je dati neke velike prognoze s obzirom da priprema praktički i nema, skupili smo se par dana prije utakmice. Ne znamo čak ni sastav prvog protivnika do kraja, tako da je maksimalno ono što možemo u ova dva-tri dana je napraviti što bolju atmosferu i izaći i odigrati u stilu one prve dvije utakmice i nadati se najboljem ishodu.“

 

Pričalo se i ozljedi leđa…

„U redu je, odigrao sam malu minutažu u zadnjoj utakmici, nisam još u savršenom ritmu, ali kako sam od početka sezone bez propuštenog treninga i u dosta dobrom natjecateljskom ritmu, onda zadnjih desetak dana ne bi smjelo ostaviti prevelikog traga.“

Utakmice kvalifikacija za EP pogledajte u sljedećim terminima:

  • 27.11.2020. u 17:00 sati: Hrvatska – Turska 📺 HRT2 i SportKlub
  • 29.11.2020.u 18:00 sati: Švedska – Hrvatska  📺 HRT2 i SportKlub

Related Articles