Hrvatska svladala Njemačku i ostala u igri za četvrtfinale

Array

Hrvatska reprezentacija je ubilježila prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva do 20 godina. Savladali su favoriziranu Njemačku i ostali u utrci za četvrtfinale.


Hrvatska – Njemačka 66:61 (18:9; 29:26; 49:43)

Hrvatska: Pandurić, Samac 11, Segarić 12, Kanaet, Buovac 16, Baković, Boban 7, Ramljak, Madunić 4, Vlaić 3, Širko 13.

Njemačka: Blessig 11, Brase 6, Brembly 13, Marin 1, Haukohl 4, Bleck, Merz, Tolksdorf 2, Ogbe 8, Bryant, Richter 10, Radosavljevic 6.


Bolje su naši otvorili utakmicu i čvrstom obranom se nametnuli na terenu. Potpomognuti greškama Nijemaca na kraju prve četvrtine vode 18:9. Matej Buovac s dvije vezane trice u prva dva napada druge dionice odvodi Hrvatsku na velikih plus 15. U tim trenucima se činilo da će to biti lagana pobjeda naše reprezentacije i da ćemo uspjeti nabiti prijeko potrebnu koš razliku. No, kako to obično biva s našom reprezentacijom, neobjašnjivo stajemo, punih sedam minuta ne postižemo koš, a uporni Nijemci rade seriju 14:0 i dolaze na 24:23. Uspjeli su se naši pribrati do poluvremena i zaključiti ga s vodstvom 29:26.

U trećoj četvrtini naša reprezentacija je zaigrala bolje, ali nikako se nisu uspijevali odvojiti na dvoznamenkastu prednost. Konačno u 32. minuti odlazimo na plus 10 i očekivali smo mirnu završnicu. Njemački reprezentativci se po drugi put vraćaju iz mrtvih i u 38. minuti prelaze u vodstvo 58:59. U sljedećem napadu Antonio Boban stavlja tricu te vraća prednost na našu stranu. Nakon Koša Bremblya rezultat je bio neriješen 61:61. Do kraja utakmice zahvaljujući mirnom izvođenju slobodnih bacanja, ali i dekoncentraciji Nijemaca u napadu koji su u tom periodu imali čak četiri napadačka skoka, Hrvatska slavi.

Kod naših najraspoloženiji je bio Matej Buovac sa 16 poena, 13 je ubacio Henrik Širko, 12 Juraj Segarić, a Domagoj Samac 11 (13 skokova). Kod Njemačke 13 poena ubacio je Brembly.

Hrvatska sutra igra posljednju utakmicu drugog kruga protiv Litve. Samo pobjeda ih drži u utrci za četvrtfinale no na ruku bi nam trebali ići i neki drugi rezultati.

Related Articles