Hrvatska traži iskupljenje protiv Gruzije

Array

Nakon jučerašnje sramotne predstave, izabranici Jasmina Repeše danas u 14:30 traže iskupljenje protiv reprezentacije Gruzije.

Nakon brojnih iznenađenja u svim skupinmama, jedna od momčadi koja je iznenadila zasigurno je bila Gruzija. Pokazali su se odlični u obrani, gdje su uspjeli zaustaviti jedan od najboljih centarskih dvojaca na ovom natjecanju, Marcina Gortata i Macieja Lampea. U napadu su zabijali puno lakih koševa, a prednost od 17 razlike na poluvremenu bila je nedostižna. Poljaci su ostali bespomoćni, a Gruzijci su došli do itekako vrijedne pobjede.

Slična priča kao Poljacima dogodila se i Hrvatskoj, koja je također iznenadila, ali na žalost svih naših navijača, to iznenađenje je još jednom bilo neugodno. Nakon poraza od Francuske u pripremnoj utakmici od 32 poena razlike (što je rekord ako ne uzmemo u obzir utakmice sa SAD-om), naši su reprezentativci pokazali da mogu i još gore.

U prethodnoj utakmici sa Španjolskom, naša reprezentacija postavila je pet novih, nažalost negativnih rekorda otkada postoji hrvatska košarka. Sa samo 40 poena u cijeloj utakmici, to je najmanji broj koševa u povijesti reprezentacije, kao i najmanji broj koševa neke reprezentacije na Europskom prvenstvu uopće (nakon uvođenja trice, 1984.). Poraz od 28 poena razlike najgori je poraz Hrvatske na Europskim prvenstvima, a izjednačili su i rekord s najmanje koševa u jednoj četvrtini, a to su samo 3 poena.

Teško je u ovakvoj situaciji ostati optimističan, kako igračima tako i navijačima, ali nadajmo se da će naša reprezentacija u utakmicu s Gruzijom ući puno bolje i pobijediti. U slučaju poraza, velika je vjerojatnost da se već u ranoj fazi opraštamo od Eurobasketa, a time i od hrvatske košarke kakvu smo nekada s oduševljenjem gledali.

Related Articles