Hrvatska U-16 reprezentacija odličnom igrom do drugog kruga

Kao što već sigurno znate u Novom Sadu se održava zadnje prvenstvo mladih kategorija u ovom ljetu. Riječ je o mladićima mlađim od 16 godina. Naši igrači su se našli u vrlo teškoj grupi. Protivnici su im bili Nijemci, Turci i Grci.

U prvoj utakmici igrali smo protiv Turaka te smo na vrlo nesretan način izgubili 75:70. Tijekom cijele utakmice bili smo u boljem položaju, ali nažalost za nas u zadnjoj dionici smo se ispuhali te nam je izmakla pobjeda.

Na toj utakmici najbolji naši pojedinci su bili fenomenalni Ivan Perasović koji je postigao 21 poen i 12 skokova te Roko Prkačin koji je završio s 20 poena i 8 skokova.

Nakon tog neugodnog poraza igrali smo protiv Njemačke koju smo bez većih problema svladali rezultatom 76:64. Moglo je to biti i uvjerljivije, ali su se momci malo opustili. Ipak ova utakmica je sve ohrabrila jer ni u jednom trenutku nismo morali strahovati da ćemo možda ispustiti pobjedu.

Ovaj put su se kod nas najviše istakli Boris Tišma s 19 poena i Matej Bošnjak koji se zaustavio na 17 poena i 13 skokova.

Zadnju utakmicu u grupi odigrali smo protiv Grka koji nisu ništa veći otpor pružili od Nijemaca te smo opet glatko slavili rezultatom 83:71. Nema se što previše pričati o ovoj utakmici, jednosatvno imamo kvalitetniju momčad te smo to i dokazali dominantnom predstavom.

Ponovno je kod nas najbolji bio Perasović s 23 poena i Tišma koji je imao poen manje.

U osmini – finala igrat ćemo protiv Italije. Tu utakmicu odigrat ćemo 14.8 u 13:45 sati.