U-18 reprezentacija uspješno zaključila turnir

Array

Hrvatska Italija 69:54 (24-10, 17-18, 15-13, 13-13)

S posljednje utakmice Europskog prvenstva u Udinama Hrvatska odlazi kao pobjednik, a slavlje nad Italijom donosi 9. mjesto u poretku.

Na samom početku Nika Mühl kojoj mnogi košarkaški mediji predviđaju zvjezdanu budućnost ubacuje tricu, a nešto kasnije i koš na asistenciju kapetanice Lucije Kostić. Na 11:2 već je jasno da juniorke ne misle rutinski odraditi utakmicu, već dokazuju da im je mjesto u gornjoj polovici poretka na EP-u. Mihaela Lazić ubacuje koš za prvo dvoznamenkasto vodstvo pri 13:3 te ga odmah potom i povećava na 15:3. Prva i ujedno odlučujuća četvrtina završava s dominantnih 24:10 za Hrvatsku.

Košarkaški savez Italije javlja da su Talijanke izgubile utakmicu upravo zbog agresivne obrane naših reprezentativki kojoj nisu znale kontrirati te ne postižu dovoljan broj koševa za željeni rezultat.

U nastavku utakmice Talijanke drže korak, ali bez opasnijeg približavanja hrvatskim reprezentativkama pa se drugo poluvrijeme zapravo igra u egalu i svaki pokušaj uzurpiranja rezultata ostaje neuspješan.

Nika Mühl je odigrala izvanrednu utakmicu postigavši visoku valorizaciju od 35, zahvaljujući 20 ubačenih poena te 8 skokova, 9 asistencija i 5 osvojenih lopti. Lucija Kostić je ostvarila double double učinak s 13 poena i 10 skokova, a Viktorija Ćurić je ubacila 10 poena uz 3 blokade.

Jedina dvoznamenkasta u talijanskim redovima je bila Silvia Pastrello koja je ubacila 15 poena i imala 5 osvojenih lopti.

Kompletna statistika OVDJE.

Mađarska koja je spriječila naš put u četvrtfinale je osvojila brončanu medalju, a zlato je pripalo Njemačkoj koja je u finalu pobijedila Španjolsku 67:54. Braniteljice naslova Belgijanke završile su prvenstvo na 5. mjestu.

Related Articles