Petak, 30 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Hrvatska u završnici poražena od Francuske

  Na pripremnom turniru u francuskom Pau, Hrvatska je igrala protiv domaćina. U odličnoj utakmici u samoj završnici slavili su Francuzi.


  Francuska – Hrvatska 81:71 (24:10; 44:33; 57:64)

  - Advertisement -

  Francuska: Heurtel 14, Batum 8, Lauvergne 3, Jackson 8, Fourner 2, Pietrus 2, De Colo 13, Mahinmi 8p 6s, Gelabale 10, Gobert 7, Tillie 3, Boungou Colo 3.
  Hrvatska: Tomić 6, Bogdanović 8, Šarić 17, Rudež, Ukić 3, Simon 4, Delaš 7, Žorić 20, Lafayete 6, Bilan, Babić 3, Hezonja.


  Bio je to čudan susret. Francuzima je pripala prva i zadnja četvrtina, a Hrvatskoj druga i treća. Loše smo otvorili i već na samom početku gubili smo 24:6. Ipak, Repeša je u brojnim rotacijama pronašao petorku koja može odgovoriti i razlika se topila.

  U trećoj dionici vidjelu smo Hrvatsku iz najboljih izdanja iz Slovenije. Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Luka Žorić bili su nezaustavljivi. Vrlo brzo spomenutih minus 18 pretvorili smo u plus 10, 69:59. No tu smo i stali. Francuzi rade svoju seriju i zaključuju susret u svoju korist.

  Nakon susreta Repeša je izjavio:

  Jako loše otvaranje i zatvaranje utakmice, posebice to otvaranje utakmice u kojemu sam svjesno ušao u petorci s tri igrača, s Ukićem, Bogdanovićem i Tomićem kojima su to prve minute ovo ljeto u utakmicama. I bili smo spori, s puno driblinga, to nas je koštalo velikog zaostatka. Kasnije smo odigrali jako dobro, čak bih rekao da je ono što smo odigrali u trećoj četvrtini bilo na trenutke i nešto što nije realno za ovaj dio priprema. Konačno, ipak, ostali smo bez snage, a čak bih rekao da je presudila ta prva četvrtina, nakon koje smo morali stizati 18 razlike. Sve u svemu ovo je pravi test, pokazalo se puno toga što je dobro, ali i puno toga na čemu moramo raditi.

  Šarić, naš ponajbolji igrač kaže da su umorni:

  Rekao bih da smo u jednom dijelu treće četvrtine izgledali kao da smo još uvijek u onom pozitivnom nizu na Eurobasketu. No, nismo mogli izdržati taj tempo. Umorni smo, dosta treniramo, i na sami dan utakmice i to se osjetilo u završnici. Iako ne sumnjam da treneri znaju što rade i da ćemo kad to bude najvažnije moći biti 40 onakvi kakvi smo bili u drugoj i trećoj četvrtini.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE