VIDEO: Hrvatska izgubila od Srbije nakon produžetka

Array

U drugom kolu turnira u francuskom gradu Pau Hrvatska se sučelila s reprezentacijom Srbije te izgubila košem razlike nakon produžetka, iako je u tri navrata bila u dobitnoj situaciji. Za Hrvatsku ovaj put nisu nastupili Mario Delaš, Ante Tomić i Roko Leni Ukić.


Hrvatska – Srbija ot84:85 73:73 (9:16; 29:34; 51:52)

Hrvatska: Andrić 7, Bogdanović 19, Šarić 2, Rudež 11, Stipčević 0, Simon 11, Markota 5, Žorić 13, Lafayette 10, Bilan 0, Babić 0, Hezonja 5.
Srbija: Bogdanović 8, Bjelica 15, Marković 3, Raduljica 13, Mitrović 4, Micić 4, Kalinić 2, Katić 0, Štimac 1, Simonović 24, Birčević 5, Jović 5.


Jasmin Repeša krenuo je u utakmicu s petorkom Oliver Lafayette-Bojan Bogdanović-Damjan Rudež-Dario Šarić-Lukša Andrić. Kao i protiv Francuske, naši reprezentativci započeli su vrlo tromo i nemaštovito u napadu, napadi su se svodili uglavnom na individualne akcije Bogdanovića i poneki pick and roll u režiji Šarića i Andrića, obrana je bila bolja nego jučer, ali ipak četvrtinu su dobili Srbi rezultatom 16:9.

U drugoj četvrtini Hrvatska je nastavila u istom ritmu, Rok Stipčević se kao i Lafayette mučio s kreacijom, Repeša je probao i s Lukom Babićem nešto postići, ali nije bilo opipljivog učinka. Srećom, obrana je postajala sve čvršćom i na poluvrijeme smo otišli s pet koševa zaostatka.

U trećoj četvrtini na parket je prvi put ušao Mario Hezonja i odmah se razina naše igre podigla u znatnoj mjeri, Bogdanović je počeo tricama zatrpavati srpsku mrežicu, u toj seriji pet koševa je dodao Hezonja i Hrvatska je prešla u vodstvo. Ipak, Marko Simonović donio je Srbiji minimalno vodstvo na kraju treće četvrtine i najavio svoju fantastičnu predstavu.

Šarić je bio prilično neraspoložen i Repeša je bez njega odigrao završnicu, no začudo i bez Luke Žorića koji je ponovo odigrao fantastično, on je zakucavao, a Rudež pogodio tri trice u nizu i Hrvatska je imala osam razlike tri minute prije kraja. Tada je Repeša uveo Andrića, stavio Rudeža na četvorku i tako se izgubila velika prednost jer taj centarski tandem nije uspio iskontrolirati reket i gorostasni Miroslav Raduljica doveo je Srbiju u egal, a Simonović u prednost od dva razlike minutu prije kraja.

Tada se ukazao Lafayette i pokazao zašto smo ga doveli, zabio je tešku tricu na isteku napada, a potom ukrao loptu i stavio dva bacanja za plus tri 20 sekundi prije završne sirene. No Simonović se odmah po primanju diže na nerezonski šut i pogađa tricu iskosa od table na nevjericu svih u dvorani. Krunoslav Simon uzeo je loptu i krenuo u zadnji napad te pronašao Andrića u odličnoj poziciji ispod koša, ali nije uspio položiti kraj skočnog Nemanje Bjelice koji ga je blokirao.

U produžetku je Repeša ostavio istu petorku i započeli smo bolje, nakon Bogdanovićeve trice činilo se da smo napokon slomili Srbe, u zadnju minutu ušli smo s četiri koša prednosti. Tada prošlosezonski kapetan Crvene zvezde pogađa još jednu tricu, svoju petu iz šest pokušaja, ali potom radi prekršaj na Simonukoji je imao dva bacanja, ali je prvo promašio. Zatim do tada prilično neprimjetni Bogdan Bogdanović zabija daleku tricu šest sekundi prije kraja, a njegov prezimenjak nije uspio ponoviti isto na suprotnoj strani i Srbija je pobijedila s „pola koša“.

http://www.youtube.com/watch?v=AVuRZMC3SfA

Related Articles