Hrvatska U18 protiv Engleske u finalu turnira u Londonu

Array

Nekompletna juniorska reprezentacija Hrvatske nalazi se u Londonu gdje igra na međunarodnom turniru “Future Stars”. Igračima Ante Nazora ove utakmice su prilika da se nametnu i osiguraju mjesto na Europskom prvenstvu koje se igra u Latviji od 18. do 28. srpnja.

Pored naše selekcije sudjeluju i  Engleska, Bosna i Hercegovina, Švedska te London United Harefield Academy. Nakon “round robin” prve faze turnira Hrvatska se plasirala u finale gdje će danas u 18 sati igrati protiv Engleske, reprezentacije koju su jučer pobijedili s šest poena razlike.

U prvoj utakmici bili smo bolji od Švedske 88:74 (Paolo Marinelli 22, Karlo Žganec 16, Dorian Jelenek 15), a jučer smo savladali Englesku 57:53 (Marko Arapović 11) i Bosnu i Hercegovinu 61:53 (Arapović 14, Lovro Mazalin 9).

Iz Londona saznajemo da zbog problema s ozljedom prepona jučerašnje dvije utakmice nije igrao Karlo Žganec, a ostali reprezentativci su zdravi. Igrači su u kontaktu s U19 reprezentacijom koja igra u Pragu i do njih je došla vijest o težoj ozljedi Ivana Bendera, igrača na kojeg se računalo za Europsko prvenstvo. Ta vijest ih je pogodila jer bi izostankom Bendera bili bitno oslabljeni. Kako kažu, žao im je zbog poraza Brajkovićeve ekipe, ali i dalje vjeruju da mogu otići do kraja.

Related Articles