Hrvatska uvjerljiva protiv Latvije

Array

U sedmoj pripremnoj utakmici naše A reprezentacije, Hrvatska je bez većih poteškoća u Dubrovniku svladala reprezentaciju Latvije, rezultatom 81:66.

[rezultat id=570]

U utakmicu je bolje ušla Hrvatska koja je već u prvoj četvrtini napravila razliku te pred kraj perioda imala prednost od čak 12 koševa. U drugoj četvrtini Latvijci rade seriju 16:2 i prelaze u svoje prvo vodstvo, a Roko Ukić napustio je igru zbog razbijene arkade.

Naš izbornik Jasmin Repeša bio je prisiljen pozvati timeout, nakon kojega se igra izjednačeno do zadnje minute prije poluvremena, kada naši rade mini-seriju koja je završila tricom Dontayea Drapera sa zvukom sirene.

Ulaskom u drugo poluvrijeme Hrvatska kao da je prebacila u višu brzinu. Latvijce je u igri držao Bertans Dairis koji je u nekoliko navrata za redom pogodio trice, ali to nije bilo dovoljno. Hrvatska je odličnom obranom prisiljavala protivnika na greške koje su s lakoćom realizirali u kontranapadima.

Kao što je i bilo za očekivati, nositelji igre naše reprezentacije opet su bili Bojan Bogdanović i Ante Tomić koji su kombinirali 32 poena. Još jedini preostali dvocifreni igrač naše momčadi bio je Mario Delaš s 10 poena.

Kod Latvijaca je najbolji bio već spomenuti Bertans Dairis s 14 poena, a slijedili su ga Rihards Kuksiks s 11 te Janis Blums s 8 poena.

Večeras dresove nisu obukli Krunoslav Simon i Luka Žorić zbog lakših ozljeda, kao ni Damir Markota koji je imao želučanih problema.

Related Articles